Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κοδαπ

Ολοκληρώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών για κατακύρωση του διαγωνισμού που αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση του τερματικού φύλαξης αποθεμάτων πετρελαιοειδών στο Βασιλικό. 


Σημειώνεται ότι η απόφαση για κατακύρωση της προσφοράς δεν είναι οριστική, αφού πρέπει πρώτα να παρέλθει η προθεσμία για την άσκηση προσφυγής στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, η οποία λήγει τέλη Σεπτεμβρίου. 

Το τερματικό θα αποτελείται, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, από επτά δεξαμενές αποθήκευσης υγρών καυσίμων συνολικής χωρητικότητας 240.000 κυβικών μέτρων. 
Όπως ανακοίνωσε στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών, ο απερχόμενος Πρόεδρος, Παναγιώτης Μαλέκος, το κόστος του έργου, περιλαμβανομένης της συντήρησης, θα φτάνει τα 52 εκατομμύρια ευρώ. 

«Η διαδικασία υπόκειται στις πρόνοιες τις σχετικής νομοθεσίας και συνεπώς τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών, αναλόγως των εξελίξεων, με διάρκεια ολοκλήρωσης, 24 μήνες», επισήμανε ο κ. Μαλέκος. 

Στον χαιρετισμό της, και απευθυνόμενη προς τον απερχόμενο Πρόεδρο Παναγιώτη Μαλέκο, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, η Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, εξήρε το έργο που αφήνουν. 

«Αγαπητέ κύριε Μαλέκο θα ήθελα να ξεκινήσω το χαιρετισμό μου ευχαριστώντας σας θερμά και δημόσια για την άψογη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια που είμαι Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας αλλά και καθόλη τη διάρκεια των θητειών σας. Όλη αυτή την περίοδο επιβεβαιώνω ότι ο ΚΟΔΑΠ εργάστηκε σκληρά ώστε να προωθηθούν σημαντικά έργα και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που του έχουν ανατεθεί σε συνθήκες καθόλου ευνοϊκές όπως όλοι γνωρίζουμε», σημείωσε η κ. Πηλείδου. 


Η δεύτερη τριετής θητεία του Προέδρου του Οργανισμού και άλλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε με τη λήξη της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης, με την Κική Παπαδοπούλου να αναλαμβάνει την Προεδρία με βάση τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.