Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πριγκιπας χαρι

Δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως κάνει ο πρίγκιπας Χάρι όσον αφορά στην αυτοβιογραφία του, ζητώντας να διορθώσει κάποια σημεία, στον απόηχο του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με την Mail on Sunday, τα απομνημονεύματα του ήταν έτοιμα για την αναμενόμενη κυκλοφορία τους το φθινόπωρο, αλλά ο πρίγκιπας Χάρι ζήτησε να γίνουν κάποιες σημαντικές αλλαγές. Τι σημαίνει όμως το αίτημα αυτό;

Γιατί ζήτησε ο Χάρι να αλλάξει τώρα τα απομνημονεύματά του

Ίσως, ο δούκας του Σάσεξ να άλλαξε γνώμη και να θέλει να υιοθετήσει μια πιο διαλλακτική προσέγγιση απέναντι στην υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στους εκδότες του. «Ο Χάρι τα μαζεύει» δήλωσε μια πηγή στην Daily Mai. «Είναι πρόθυμος για βελτιώσεις λόγω του θανάτου της βασίλισσας, της κηδείας και της ανάληψης του θρόνου από τον πατέρα του, τον βασιλιά Κάρολο. Μπορεί να υπάρχουν πράγματα στο βιβλίο που μπορεί να μην φαίνονται τόσο καλά αν βγουν τόσο σύντομα μετά από αυτά τα γεγονότα. Θέλει να αλλάξουν ολόκληρα τμήματα τώρα. Δεν μιλάμε για συγγραφή εκ νέου. Θέλει απεγνωσμένα να κάνει αλλαγές. Αλλά μπορεί να είναι πολύ αργά».

Εκδοτικές πηγές ανέφεραν πάντως, πως ο πρίγκιπας Χάρι μπορεί να έχει περιορισμένα «περιθώρια ευελιξίας» δεδομένου ότι έλαβε μια επταψήφια προκαταβολή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που ένα άλλο βιβλίο διατυπώνει μια σειρά εκρηκτικών ισχυρισμών για τον Χάρι και την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ – αν και δεν είναι σαφές εάν ο δούκας σκοπεύει τώρα να ασχοληθεί με οποιονδήποτε από αυτούς τους νέους ισχυρισμούς στα απομνημονεύματά του, τα οποία έχει χαρακτηρίσει ως μια «ακριβής και απολύτως αληθινή» εξιστόρηση της ζωής του.

Τι όμως αναφέρει αυτό το βιβλίο; Πως η Μέγκαν Μαρκλ γκρίνιαζε γιατί δεν πληρωνόταν για τις δημόσιες εμφανίσεις της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, πως εκφόβιζε το προσωπικό κάνοντας κάποιους να κλαίνε, ενώ έξι μήνες πριν ανακοινωθεί ο αρραβώνας της με τον Χάρι, η δούκισσα φέρεται να είπε σε έναν βοηθό του παλατιού: «Και οι δύο ξέρουμε ότι σύντομα θα γίνω ένα από τα αφεντικά σου».

πριγκιπας χαρι

Χάρι: «Θα γράψω όχι ως πρίγκιπας που γεννήθηκα»

Επιστρέφοντας τώρα στην αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι, ο δούκας αποκάλυψε πέρυσι ότι ετοιμάζει ένα δικό του βιβλίο, λέγοντας ότι θα γράψει «όχι ως ο πρίγκιπας που γεννήθηκα, αλλά ως ο άνθρωπος που έγινα». Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία για την κυκλοφορία του, αλλά αμερικανικές πηγές αναφέρουν πως οι εκδότες θα το ήθελαν στα βιβλιοπωλεία πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών στις 24 Νοεμβρίου, προκειμένου να προλάβουν την προσοδοφόρα αγορά των Χριστουγέννων.

Σε ανακοίνωσή του ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House, το περιέγραψε ως «ένα οικείο και ειλικρινές απομνημόνευμα», υποσχόμενος πως ο «πρίγκιπας Χάρι θα προσφέρει ένα ειλικρινές και συναρπαστικό προσωπικό πορτρέτο». Οι εκδότες πρόσθεσαν πως το βιβλίο θα καλύψει «τη ζωή του Χάρι στη δημοσιότητα από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της αφοσίωσής του στο παλάτι, το στρατιωτικό καθήκον που τον οδήγησε δύο φορές στο Αφγανιστάν και τη χαρά που βρήκε στο να είναι σύζυγος και πατέρας».

Πόσα θα πάρει ο πρίγκιπας Χάρι για τα απομνημονεύματά του

Φυσικά, ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισε να γράψει τα απομνημονεύματά του έναντι αδράς αμοιβής. Σύμφωνα με την Daily Mail, φέρεται να πήρε προκαταβολή 20 εκατομμύρια δολαρίων για το βιβλίο ως μέρος μιας συμφωνίας τριών τίτλων αξίας 36,8 εκατομμυρίων λιρών.

Μια πηγή δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα: «Οι εκδότες πλήρωσαν 20 εκατομμύρια δολάρια προκαταβολή επειδή ήξεραν πως ό,τι και να γραφόταν θα ήταν τεράστιο όσον αφορά στις πωλήσεις και την προβολή σε όλο τον κόσμο. Αλλά το πρώτο προσχέδιο που έλαβαν θεωρήθηκε λίγο υπερβολικά ευαίσθητο και επικεντρώθηκε περισσότερο σε θέματα ψυχικής υγείας. Τελικά διορθώθηκε και το τελικό προσχέδιο είναι έτοιμο».

Όσο για το τι αλλαγές μπορεί να ήθελε να κάνει ο πρίγκιπας Χάρι; Παραμένει άγνωστο, αλλά πιστεύεται ότι η απόφασή του έχει επηρεαστεί από τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, καθώς είδε από πρώτο χέρι το τεράστιο κύμα υποστήριξης του κοινού προς τη μοναρχία.

Ο Χάρι και η Μέγκαν πέρασαν επίσης περισσότερο χρόνο με τη βασιλική οικογένεια μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ από ό,τι οποιαδήποτε άλλη φορά μετά το Megxit. Και να προστεθεί επίσης, η μίνι ανακωχή που έκανε ο Χάρι με τον αδερφό του, Γουίλιαμ – συνοδευόμενοι από τις γυναίκες τους – όταν εμφανίστηκαν στο Γουίνδσορ για να επιθεωρήσουν τα αφιερώματα του κοινού στην γιαγιά τους, τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ωστόσο, η βασιλική οικογένεια είναι προετοιμασμένη τώρα για τα χειρότερα, ιδίως μετά από όσα έγιναν γνωστά για την απογοήτευση του Χάρι που δεν επετράπη στην Μέγκαν να τον συνοδεύσει στο Μπαλμόραλ λίγο πριν τον θάνατο της γιαγιάς του, με τον Κάρολο να τον ενημερώνει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη, αλλά και το σκηνικό με την στρατιωτική στολή, την οποία ο Κάρολος του επέτρεψε να φορέσει μόνο στην αγρυπνία το Σάββατο πριν την κηδεία της βασίλισσας, και όχι στην ίδια την τελετή τη Δευτέρα.