Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γδψρ

Υπό το σύνθημα «Γάμος για ούλλους», πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω περιοριστικών μέτρων, η πορεία υπερηφάνειας Κύπρου. 

Μέλη και υποστηρικτές της κοινότητας Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, συγκεντρώθηκαν στον Δημοτικό Κήπο στο κέντρο της Λευκωσίας, διεκδικώντας ένα κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και με ίσα δικαιώματα για όλους. 

«Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της πολιτείας για αυτά τα θέματα, υπάρχουν μητέρες παιδιά που δεν προστατεύονται από το σύστημα. Απαιτούμε, δεν ζητούμε να μπουν κάποια ασφαλιστικά θεμέλια στην παιδεία για να εκπαιδεύονται τα παιδιά», δήλωσε ο Πρόεδρος της κοινότητας Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, Νικόλας Τρύφων. 

Παρών για άλλη μια χρονιά, ο Αλέκος Μοδινός, ο άνθρωπος ο οποίος έχει ταυτίσει το όνομα του με την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην Κύπρο. 

«Σήμερα τιμούμε τη μέρα…… και να επέλθει πλήρης ισότητα». 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε η Υπουργός Δικαιοσύνης η οποία ανακοίνωσε, εν μέσω χειροκροτήματος, ότι η Κυβέρνηση θα ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 

Στέφη Δράκου

«Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου για τα τρανς άτομα εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο στις 14.9 και έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση». 

Το παρών τους έδωσαν επίσης, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής επιτροπής στην Κύπρο, ο δήμαρχος Λευκωσίας, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, καθώς και υποψήφιοι για την προεδρία της δημοκρατίας και εκπρόσωποι επιτελείων. 

«Ισότητα για ούλλους, γάμος για ούλλους, αγάπη για ούλλους», είπε χαρακτηριστικά η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο, Μυρτώ Ζαμπάρτα. 


Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης

«Καλωσορίσατε στη Λευκωσία, μια Λευκωσία που αγαπά την κάθε μια, τον κάθε ένα. Γιατί η δημοκρατία είναι είτε για όλους είτε για κανένα μας». 

Οι παρευρισκόμενοι πορεύτηκαν προς το κέντρο της Λευκωσίας και τερμάτισαν και πάλι στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας όπου πραγματοποιήθηκε φεστιβάλ με αποκορύφωμα τη συναυλία με την Κατερίνα Στικούδη και τον Γιάννη Μαργάρη.