Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ελισάβετ

Την πρώτη φωτογραφία του τάφου που σηματοδοτεί τον τελευταίο χώρο ανάπαυσης της Βασίλισσας Ελισάβετ II κυκλοφόρησε το παλάτι του Μπάκιγχαμ το Σάββατο. 

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ταφή της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, η Ελισάβετ έχει πλέον επανενωθεί με τους πολυαγαπημένους γονείς της, την αδελφή της Μαργαρίτα και τον σύζυγό της Φίλιππο.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ενταφιάστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, στο μνήμα του πατέρα της, Γεωργίου ΣΤ', που πέθανε το 1952.

Το μνήμα θα είναι, από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, επισκέψιμο για το κοινό ώστε οι πολίτες να μπορούν να τιμήσουν τη μνήμη της Βασίλισσάς τους. Η πρόσβαση στο μνήμα θα γίνεται με το ίδιο εισιτήριο (28,50 λίρες τα Σάββατα και 26,50 τις καθημερινές) που δίνει πρόσβαση στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

λιθξβ

Βελγικό μαύρο μάρμαρο και ορειχάλκινα γράμματα

Η ταφόπλακα, εικόνες της οποίας είχαν εμφανιστεί προηγουμένως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι φτιαγμένη από χειροποίητο βελγικό μαύρο μάρμαρο, χαραγμένη με ορειχάλκινα γράμματα, «για να είναι σε αρμονία με την πλάκα που είχε τοποθετηθεί προηγουμένως στο παρεκκλήσι», σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα: Το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έχει αποτεφρωθεί

Εκτός από την ίδια, τους γονείς και τον σύζυγό της που αναπαύονται στο οικογενειακό βασιλικό μνήμα, μαζί τους έχουν βρίσκονται και οι στάχτες της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, της μικρότερης αδελφής της Ελισάβετ που πέθανε, πριν τη μητέρα τους, το 2002, σε ηλικία 71 ετών και επιθυμία της ήταν να ταφεί μαζί με τον πατέρα της.

Πηγή: cnn.gr