Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δεσμοφυλακες

Στη συνέχιση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και των απεργιακών μέτρων, έως την υλοποίηση των αιτημάτων τους, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

Όπως σημειώνεται, κατά την προηγούμενη βδομάδα, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία πέντε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των δεσμοφυλάκων του Κλάδου ΙΣΟΤΗΤΑ, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 140 με 230 Δεσμοφύλακες, άντρες και γυναίκες.

Αυτή τη βδομάδα, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν κανονικά και θα είναι μαζικότερες, καθώς καθημερινά εγγράφονται στον Κλάδο νέα μέλη, τα οποία δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν στα απεργιακά μέτρα.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα των δεσμοφυλάκων, αφορούν την παροχή του ειδικού επιδόματος από το Υπουργείο Οικονομικών σε όλους τους δεσμοφύλακες και την αναβάθμιση των κλιμάκων τους από Α2-5-7 σε Α3-5-7, με ταυτόχρονη τοποθέτησή τους στο σημείο των συνδυασμένων κλιμάκων που θα βρίσκονταν, αν δεν αναστέλλονταν οι προσαυξήσεις για πέντε συναπτά έτη.

Προστίθεται ότι, τα αιτήματα είναι ξεκάθαρα και μόνο με γραπτή δέσμευση εκ μέρους της Κυβέρνησης για συμπερίληψη των αναγκαίων προβλέψεων στον περί Προϋπολογισμού Νόμο του 2023, ώστε αυτά να ικανοποιηθούν, θα τερματιστούν τα απεργιακά μέτρα, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Ανώτατο Όργανο του Κλάδου, δηλαδή η Γενική Συνέλευση.

Τέλος, σημειώνεται ότι, αύριο, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το πρωί, οι δεσμοφύλακες θα είναι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.