Τηλεόραση Ραδιόφωνο
συννεφια ηλιος αιθριος καιρος

Κυρίως αίθριο καιρό με μικρή μάλιστα άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσίας, τόσο για σήμερα Κυριακή (25/09), όσο και για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σε σχέση με την σημερινή ημέρα, ο υδράργυρος αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 31 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ωστόσο από το απόγευμα και μετά, τοπικά στα ορεινά θα παρατηρηθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που τοπικά, στα ορεινά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και παροδικά τοπικά το απόγευμα, στα δυτικά και νοτιοδυτικά, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Από αργά το απόγευμα της Τετάρτης και μετά στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τρίτη και θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη αναμένεται μικρή άνοδος για να κυμανθεί κατά τόπους λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.