Τηλεόραση Ραδιόφωνο
συνοδος περιβαλλοντικα

Όλο το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην Κύπρο αρχές Οκτώβρη για την 9η Υπουργική Σύνοδο για το Περιβάλλον στην Ευρώπη που διοργανώνει η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο «Κυκλική οικονομία, αειφόρος τουρισμός και εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη». 

Όπως δήλωσε η Συντονίστρια Εθνικής Γραμματείας για την 9η Υπουργική Σύνοδο, Αραβέλλα Ζαχαρίου

Η Κύπρος τούτη τη στιγμή είναι το επίκεντρο και αυτό είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τον τόπο μας αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία για να μπορέσουμε να έχουμε μια ουσιαστική συμμετοχή και να μπούμε στο διεθνή χάρτη στα θέματα αυτά αλλά και να εξαργυρώσουμε πολιτικές που να έχουν πραγματικά ανταποδοτικό όφελος για τον τόπο μας 

Για πρώτη φορά η Κύπρος φιλοξενεί ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός διεθνούς εμβέλειας, στο οποίο θα εκπροσωπηθούν πενήντα-έξι χώρες με τη συμμετοχή εβδομήντα-ενός Υπουργών και Υφυπουργών. Θα παρευρεθούν συνολικά εννιακόσια ογδόντα πρόσωπα και θα εκπροσωπηθούν εξήντα Οργανώσεις Νεολαίας. 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τέσσερις συναντήσεις Υψηλού Επιπέδου και περισσότερες από 150 διμερείς και τριμερείς συναντήσεις. 

Σύμφωνα με την κα Ζαχαρίου

Τα τρία κείμενα πολιτικής τα οποία αποτελούν οδοδείκτη για την ανάληψη από τις χώρες των πρωτοβουλιών εκείνων οι οποίες θα τους βοηθήσουν να προωθήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσουμε σε μια κοινωνία η οποία θα είναι πιο ανθεκτική, πιο ευημερούσα, πιο αειφόρα και πιο δίκαιη

Τεράστια προσπάθεια καταβλήθηκε για να διοργανωθεί ένα βιώσιμο συνέδριο χωρίς σπατάλες, για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες θα διακινούνται αποκλειστικά με ένα λεωφορείο, ενώ δεν θα γίνει χρήση χαρτιού. 

Έπιπλα και κατασκευές που θα χρησιμοποιηθούν είναι ανακυκλώσιμα, ενώ θα φυτευτούν φυτά και δέντρα τα οποία μετά το συνέδριο θα αναφυτευτούν σε αυλές σχολείων. 

Το μενού θα περιλαμβάνει μόνο προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς, και όσα περισσεύουν θα δίνονται σε άπορους.