Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πτησεις

Κακοφάνηκαν στον Ερσίν Τατάρ, τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. 

Ο κατοχικός ηγέτης σε γραπτή δήλωση, ανερυθρίαστα χαρακτηρίζει ως αλαζονική την ομιλία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ισχυριζόμενος προκλητικά ότι εκτός από την Τουρκία και το παράνομο μόρφωνα των κατεχομένων, προσβάλλει και υποτιμά και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. 

Η ομιλία είναι μια πλήρης διαστρέβλωση των ιστορικών και υφιστάμενων γεγονότων στο νησί και θα παραμείνει στην ιστορία της Κύπρου ως νέο μελανό σημάδι. Είναι σαφές ότι αυτές οι δηλώσεις, που δεν θεωρούμε ότι αξίζει να απαντηθούν λεπτομερώς, θα τροφοδοτήσουν περαιτέρω την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο «λαών» στην Κύπρο και θα επιφέρουν νέο πλήγμα στις προσπάθειες συμφιλίωσης

Αφού κατηγόρησε το Λονδίνο για μεροληπτική στάση υπέρ της ελληνοκυπριακής πλευράς, πρόσθεσε ότι κατά την συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες, που ήταν προγραμματισμένη για τις 19:45 απόψε ώρα Κύπρου, θα παρουσίαζε τις πάγιες τουρκικές θέσεις. 

Σύμφωνα με τον κατοχικό ηγέτη

Πρέπει, να σταματήσουν τα βάσανα που περνάνε οι Τ/κ με τα «εμπάργκο» και την απομόνωση κι αυτό που ο Ταγίπ Ερντογάν μετέφερε, είναι ότι «όλα αυτά τα εμπάργκο που στοχεύουν στην αποκοπή του λαού από τη διεθνή κοινότητα, είναι ξεπερασμένα και πρέπει να τερματιστούν». Έχουν αφήσει πίσω τους «κορεσμένες πολιτικές» και δεν έχει απομείνει έδαφος για μια ομοσπονδιακή λύση 

Απευθείας πτήσεις… με ενδιάμεσο σταθμό

Διαφορετική πτυχή από το αφήγημα του κατοχικού καθεστώτος για ενδεχόμενη έναρξη απευθείας πτήσεων από την Ρωσία στα Κατεχόμενα, παρουσιάζουν τις τελευταίες ώρες τουρκοκυπριακά Μέσα ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίες αναδημοσιεύονται και από την εφημερίδα «Πολίτης», η εταιρία η οποία αιτήθηκε άδεια για την πραγματοποίηση εμπορικών πτήσεων έχει την επωνυμία Blue Kerynia Airlines, η οποία είναι θυγατρική ταξιδιωτικής εταιρείας ιδιοκτησίας Τούρκου επιχειρηματία με έδρα την Ρωσία. 

Ο συγκεκριμένος Τούρκος επιχειρηματίας εμφανίζεται να έχει στενές σχέσεις με αξιωματούχους του παράνομου καθεστώτος. 

Τα αεροσκάφη θα πραγματοποιούν ενδιάμεσο σταθμό στο αεροδρόμιο της Αττάλειας για αλλαγή κωδικού πτήσης, πρακτική που χρησιμοποιήθηκε και κατά το παρελθόν για παράκαμψη των διεθνών κανόνων αεροναυσιπλοίας. 

Σύμφωνα με την Yeni Safak, η οποίας επίσης γράφει ότι θα γίνεται ενδιάμεσος σταθμός στην Αττάλεια, οι πτήσεις θα είναι επί καθημερινής βάσης.