Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ωφψ

Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πράγα στις 6-7 Οκτωβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπαχίμ Καλίν, ωστόσο, ανέφερε πως εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς.

Σε δηλώσεις του στο NTV, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε για τα F16 ότι «η αμερικανική Κυβέρνηση είναι πολύ πρόθυμη για την πώληση. Κατά τη γνώμη μας, αν πάει σε ψηφοφορία, θα περάσει και από το Κογκρεσο και τη Γερουσία. Αν δεν γίνει πώληση, έχουμε πάντα εναλλακτικές”.

Για την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας είπε: «Έχουμε μεταφέρει τη δυσφορία μας για το θέμα αυτό στις αρμόδιες αρχές. Είναι απαράδεκτο να άρουν το εμπάργκο σαν να επιβραβεύουν την ελληνοκυπριακή πλευρά οι ΗΠΑ».

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε πως «όταν γίνεται ένα βήμα, ο Πρόεδρός μας κάνει δύο βήματα. Δεν ξέρω αν θα γίνει συνάντηση στην Πράγα στις 6-7 Οκτωβρίου. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη».