Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαθητές σχολεία

Έκτακτη συνεδρία την ερχόμενη Τετάρτη (28/09), έχει προγραμματίσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας μετά από αυτοψία στο Γυμνάσιο Αγλαντζιάς. 

Το πρόβλημα εντοπίζεται κατά την είσοδο και έξοδο των μαθητών καθώς το σχολείο είναι περικυκλωμένο από δάσος και σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Παύλο Μυλωνά, ελλοχεύουν αρκετοί κίνδυνοι. 

«Κάποιοι πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν υπάρχει είσοδος, δεν υπάρχει έξοδος η οποία να επαρκεί και να δίνει την ασφάλεια τόσο στους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς. Το θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει λύση τόσα χρόνια σε αυτό το θέμα» 

Η περιοδεία των βουλευτών την Παρασκευή (23/09) συνεχίστηκε στο Δημοτικό Αγίου Κασσιανού, στο πρώτο και δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλουριώτισσας. 

Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, «τα προβλήματα είναι παρόμοια και κοινότυπα. Υπάρχει υπερληθυσμός, υπάρχουν προβλήματα συντήρησης των κτηριακών εγκαταστάσεων, υπάρχουν και θέμα που είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα και περιεχομένου» 

Επιδίωξη της Επιτροπής Παιδείας είναι η επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία μέσα από διάλογο με το Υπουργείο, τους εκπαιδευτικούς και τους οργανωμένους γονείς.