Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγιά Άλασσα

Σε συναγερμό καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας παρέμειναν δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το τμήμα δασών, λόγω των αναζωπυρώσεων από την μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει χθες (Παρασκευή 23/09) το μεσημέρι στην Άλασσα. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρ όλον που η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ συνέχισε να επιχειρεί καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας με επίγειες δυνάμεις μαζί με το τμήμα δασών για πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς στην ύπαιθρο ως επίσης αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων αλλά και κατάσβεση μικρών εστιών. Επιπρόσθετα συνέχισε να επιχειρεί στον σκυβαλότοπο Βατί ο οποίος επηρεάστηκε από την πυρκαγιά 

Λόγω των ισχυρών ανέμων η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε εξοχικές κατοικίες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προστάτευσαν υποστατικά, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών, πρατηρίου πετρελαιοειδών και βιολογικού σταθμού. 

Η φωτιά άφησε πίσω της καμένη γη συνολικής έκτασης περίπου ενάμισι τετραγωνικού χιλιομέτρου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα. 

Ενώ οι πύρινες γλώσσες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε μάντρα ανακύκλωσης παλαιών αυτοκινήτων και σε αποθήκες ξυλείας. 

Όπως δήλωσε ο κ. Κεττής

Με δυσκολίες εκεί την πρόσβαση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και στο εμπλεκόμενο χώρο από την πυρκαγιά διαχείρισης και ανακύκλωσης παλαιών οχημάτων όπου αρκετά οχήματα ενεπλάκησαν σε πυρκαγιά . Και εκεί με μεγάλες ποσότητες προμήθειας νερού αλλά και παραγωγής αφρού στήθηκε μια ολονύχτια επιχείρησης και μετακίνησης οχημάτων τα οποία δεν είχαν εμπλακεί στην πυρκαγιά και απομακρύνονταν από τα εμπλεκόμενα στην πυρκαγιά οχήματα 

Νωρίς το πρωί τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα επιχείρησαν σε χώρους που είχαν αξιολογηθεί ως δυνητικά επικίνδυνοι για αναζωπύρωση. 

Ενώ, ανακριτές της αστυνομίας λαμβάνουν καταθέσεις και διεξάγουν έρευνες για τα αίτια, μετά τις καταγγελίες πως η φωτιά ίσως να τέθηκε κακόβουλα.