Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χαλουμι

Την πρώτη της συνάντηση, υπό την προεδρία της διευθύντριας πόρων, συντονισμού και προγραμμάτων βοήθειας της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν, είχε σήμερα η δικοινοτική άτυπη ομάδα εργασίας για την εφαρμογή του φακέλου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης για το χαλούμι.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 η συνάντηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα με την αντιπροσωπεία της Κομισιόν να επεξηγεί τους λόγους για τους οποίους έχει συσταθεί η επιτροπή και τον σκοπό που καλείται να φέρει εις πέρας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, η ομάδα θα συμβάλει σημαντικά στο να βρεθεί η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση ζητημάτων που είναι κοινά και για τις δύο κοινότητες

Judit Rózsa – Διευθύντρια Eu Reforms

Επιτυχημένη συνάντηση και εποικοδομητική συζήτηση στο πνεύμα εμπιστοσύνης! Ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εκπρόσωποι της Τουρκοκυπριακής πλευράς υποστήριξαν ότι δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τις αλλαγές στην παραγωγή του χαλουμιού ενώ εξετάστηκαν τρόποι ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να επιτευχθεί νωρίτερα η μετάβαση στη νέα φάση πλήρους εφαρμογής του ΠΟΠ.

Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει νέα συνάντηση τον επόμενο μήνα.

Η διευθύντρια πόρων, συντονισμού και προγραμμάτων βοήθειας της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν είχε ακολούθως συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΕΒΕ και αντιπροσωπεία του Τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου.

Judit Rózsa – Διευθύντρια Eu Reforms

Σημαντικό βήμα προς την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών στη βάση του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής που οικοδομεί εμπιστοσύνη και φέρνει κοντά τις δύο κοινότητες.

 

Θα ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα, κατέληξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.