Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μετανάστες

Ενα πρόσωπο ηλικίας 26 ετών συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «γύρω στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου, περίπολο της Αστυνομίας, εντόπισε άνδρα αφρικανικής καταγωγής, να κρύβεται σε ανοικτή περιοχή της Λάρνακας, έχοντας μαζί του αποσκευές. Τα μέλη της Αστυνομίας, έθεσαν υπό παρακολούθηση την περιοχή και γύρω στις 9.30 το βράδυ θεάθηκε αυτοκίνητο να προσεγγίζει, με σβηστά φώτα και να σταματά στο σημείο όπου βρισκόταν ο άγνωστος άνδρας».

Ο άγνωστος αφού τοποθέτησε τις αποσκευές του στο όχημα και επιβιβάστηκε σε αυτό, το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Προστίθεται ότι «οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα και σε μικρή απόσταση το ανέκοψαν για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε στη θέση του συνοδηγού, βρισκόταν 24χρονος, ο οποίος, όπως ανέφερε, αφίχθηκε αεροπορικώς στις κατεχόμενες περιοχές στις 20 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να εισέλθει στις ελεύθερες περιοχές και να υποβάλει αίτηση για άσυλο».

Οδηγός του οχήματος, ήταν νεαρός ηλικίας 26 ετών, ο οποίος συνελήφθη αργότερα δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με το αδίκημα της υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας, για παράνομη είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας.  

Ο 24χρονος μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, μεταφέρθηκε στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης διερευνά την υπόθεση.