Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηγφ

Απεργία δεσμοφυλάκων ημέρα πέμπτη. Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν σήμερα στις 07:30 οι δεσμοφύλακες της Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ», με το μήνυμα τους ξεκάθαρο. Κανένας διάλογος χωρίς γραπτή δέσμευση της Υπουργού Δικαιοσύνης.

Με το μήνυμα «ούτε βήμα πίσω» ξεκαθαρίζουν πως σχεδόν καθημερινά θα βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι τελικής δικαίωσης των αιτημάτων τους, την ώρα που αυξάνονται τα μέλη και ο παλμός των διαμαρτυρομένων.

Χθες οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής την ώρα που συνεδρίαζε η Ολομέλεια, εκεί όπου η πρόεδρος του Σώματος, Αννίτα Δημητρίου τους ανέφερε πως «έχει ετοιμαστεί από την επιτροπή νομικών μια επιστολή είμαι εδώ με τους συναδέλφους προς το αρμόδιο υπουργείο που είναι το υπουργείο δικαιοσύνη θεωρούμε τα αιτήματα σας εύλογα και θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος να ικανοποιηθούν».

Με τους δεσμοφύλακες να μην κάνουν πίσω, η Υπουργός δικαιοσύνης, έδωσε οδηγίες μετά και από σχετική επιστολή της Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η εύρυθμη λειτουργία των Κεντρικών Φυλακών. 

Καταληκτικά στην ανακοίνωση η υπουργός, καλεί τους δεσμοφύλακες να αναστείλουν τα απεργιακά μέτρα και να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Με τους τελευταίους να απαντούν με σαφήνεια πως, διάλογος «μόνο με γραπτή δέσμευση».

«Τα αιτήματά μας είναι ξεκάθαρα και μόνο με γραπτή δέσμευση εκ μέρους της Κυβέρνησης για συμπερίληψη των αναγκαίων προβλέψεων στον περί Προϋπολογισμού Νόμο του 2023, ώστε αυτά να ικανοποιηθούν, θα τερματίσουμε τα απεργιακά μέτρα, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Ανώτατο Όργανο του Κλάδου μας, δηλαδή η Γενική Συνέλευση», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.