Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια περιπολικο

Άγνωστοι κατάφεραν με τέχνασμα να αποσπάσουν από άνδρα ηλικίας 45 ετών, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, το ποσό των 89 χιλιάδων ευρώ, με την Αστυνομία να διερευνά υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και κλοπής με τέχνασμα.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «σύμφωνα με καταγγελία που έγινε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, από άνδρα ηλικίας 45 ετών, πριν από ένα περίπου μήνα, τον προσέγγισε άγνωστο πρόσωπο το οποίο του ανέφερε πως θα τον φέρει σε επαφή με τον Πρίγκιπα της Γκαμπόν, με το όνομα Χάρι, ο οποίος ενδιαφερόταν δήθεν να αγοράσει την κάβα του, έναντι του χρηματικού ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ».

Προστίθεται ότι «σε κάποια από τις συναντήσεις με τον δήθεν πρίγκηπα, αυτός φέρεται να ανέφερε στον 45χρονο, ότι λόγω προβλημάτων σχετικά με την εξαγωγή των χρημάτων από τη χώρα του, τα χρήματα που θα του παρέδιδαν, είχαν χρωματιστεί με άσπρο χρώμα και μετά από κατάλληλη χημική επεξεργασία, θα επανέρχονταν στην αρχική τους μορφή».

Σύμφωνα με την καταγγελία «στις 25 Αυγούστου, σε συνάντηση που είχαν, ο 45χρονος τους παρέδωσε αρχικά το χρηματικό ποσό των 89 χιλιάδων ευρώ για τη δήθεν αποχρωματοποίηση του ενός εκατομμυρίου. Σε κάποια στιγμή ο δεύτερος ύποπτος, ανέφερε στον 45χρονο πως θα μετέβαινε στη Λάρνακα, για να φέρει καινούργια χημικά για αποχρωματισμό των χαρτονομισμάτων και από τότε οι δύο ύποπτοι εξαφανίστηκαν».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.