Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επίθεση μαθητής Πάφος

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες σε γυμνάσιο της Επαρχίας Πάφου με τον ξυλοδαρμό του 13χρονου μαθητή από πέντε συμμαθητές του, ενώ οι οργανωμένοι γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους για να μην υπάρξει συνέχεια.

Ο μαθητής που χτυπήθηκε και τραυματίστηκε στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος του, σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του ενώ σήμερα δεν πήγε στο σχολείο.

Το επεισόδιο διερευνάτε από την Αστυνομία ενώ μετά από παρέμβαση του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας και με τη βοήθεια της σχολικής ευφορίας της περιοχής, έχει γίνει διευθέτηση για παρουσία φρουρού ασφαλείας στο σχολείο.

Από σήμερα Πέμπτη (22/09), στο γυμνάσιο θα βρίσκεται φρουρός ασφαλείας και θα επιτηρεί από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Επίσης, έχει ζητηθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και η παρουσία Αστυνομικού, ο οποίος θα βρίσκεται μαζί με τον φρουρό ασφαλείας στο σχολείο τόσο τα διαλείμματα όσο και στις ώρες διδασκαλίας.

Σημειώνεται ότι, χθες βράδυ συνεδρίασε εκτάκτως και ο Σύνδεσμος Γονέων του Γυμνασίου και αποφασίστηκε όπως σταλεί επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία θα ζητούν λήψη δραστικών μέτρων στα οποία θα περιλαμβάνεται η φρούρηση των σχολείων και η ίση κατανομή των μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία.

Επιστολή θα στείλει επίσης εκ νέου και η Ομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου με την οποία θα ζητούν την λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων για την αποφυγή παρομοίων περιστατικών.

Φόβοι για αντίποινα

Ανησυχούν οι οργανωμένοι γονείς για τυχόν συνέχεια του επεισοδίου. Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, Χριστόδουλος Δημητρίου, είπε πως, «ανησυχία μας είναι να μην υπάρξει συνέχιση του επεισοδίου με αντίποινα γιατί μετά θα έχουμε χειρότερες καταστάσεις».

Παράλληλα όσον αφορά τον φρουρό ασφαλείας ανέφερε ότι, «το Υπουργείο Υγείας θα δώσει το ανάλογο κονδύλι για να συνεχιστεί η παρουσία του φρουρού το επόμενο διάστημα».