Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δεσμοφυλακες

Στους δρόμους για τέταρτη συνεχόμενη μέρα βρέθηκαν και σήμερα οι δεσμοφύλακες της παγκύπριας συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ». 
 

Επόμενη στάση στην επ αόριστον απεργία των δεσμοφυλάκων οι οποίοι απαιτούν την αναβάθμιση της μισθολογική τους κλίμακας και τη παροχή ειδικού επιδόματος η Βουλή των Αντιπροσώπων όπου συνεδρίαζε η ολομέλεια του σώματος. 

«Έχει ετοιμαστεί από την επιτροπή νομικών μια επιστολή είμαι εδώ με τους συναδέλφους προς το αρμόδιο υπουργείο που είναι το υπουργείο δικαιοσύνη θεωρούμε τα αιτήματα σας εύλογα και θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος να ικανοποιηθούν», σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. 

«Αυτό που ζητούν οι δεσμοφύλακες δεν είναι κάτι νέο προϋπήρχε όμως με κάποιες μεθοδεύσεις ήρθαν και υποβάθμισαν την κλίμακα του δεσμοφύλακα για να δώσουν πιο ψηλά». Ανέφερε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ», Πρόδρομος Χριστοφή. 

Με τους δεσμοφύλακες να μην κάνουν πίσω, η Υπουργός δικαιοσύνης, έδωσε οδηγίες μετά και από σχετική επιστολή της Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η εύρυθμη λειτουργία των Κεντρικών Φυλακών. 

«Η Υπουργός ΔΔΤ έδωσε γραπτώς οδηγίες τόσο στον Αρχηγό Αστυνομίας ώστε να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με σκοπό να παράσχει όποια βοήθεια ζητηθεί από την Διεύθυνση των Φυλακών σε προσωπικό, όσο και στη Διεύθυνση των Φυλακών ώστε να συνεργαστούν προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η διατήρηση συνθηκών ασφάλειας, πειθαρχίας και τάξης μέσα στις Φυλακές για όσο χρόνο διαρκούν τα μέτρα αυτά.», ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Καταληκτικά στην ανακοίνωση η υπουργός, καλεί τον Κλάδο Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ να αναστείλει τα απεργιακά μέτρα και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου.
 

Φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 από τη σημερινή διαμαρτυρία: 

δεσμοφυλακες
δεσμοφυλακες
δεσμοφυλακες