Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νοσηελευτες

Στα όρια τους έχουν φτάσει οι νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου καθώς τα χρόνια αιτήματα τους παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα να διογκώνονται. 

Την ώρα που η Επιτροπή Υγείας συνεδρίαζε εντός κοινοβουλίου, οι νοσηλευτές που δεν εργάζονταν, βρεθήκαν έξω από το κτήριο της Βουλής, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους και ζητώντας επίλυση των προβλημάτων τους. 

«Οι συνάδελφοι βρίσκονται στα πρόθυρα της επαγγελματικής και σωματικής εξουθένωσης. Έχουμε λάβει επιστολή από τους ίδιους οι οποίοι ζητούν αν δεν λυθεί το πρόβλημα να μετακινηθούν από το Τμήμα», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτης Γεωργίου. 

Οι νοσηλευτές ζητούν να στελεχωθεί η Μονάδα με 90 άτομα ώστε να παρέχεται η καλύτερη φροντίδα στα νεογνά. 

«Αυτή τη στιγμή είμαστε 80 άτομα και ενώ οι θέσεις στη Μονάδα είναι για 48 νεογνά, αυτή την στιγμή βρίσκονται πενήντα πέντε στο θάλαμο και ακόμη τέσσερα σε άλλο θάλαμο του Μακάρειου Νοσοκομείου, αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο», σημείωσε ο Νοσηλευτής της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Αλέξης Νικολάου.

«Στην ενδιάμεση νοσηλεία νεογνών μας έχουν καταγεγραμμένους για 23 κλίνες αλλά εκ των πραγμάτων όσο και να θέλουμε να βάλουμε 23 είναι απίθανο να γίνει. Το μέγιστο που μπορεί να μπει είναι 20 θερμοκοιτίδες, πρέπει να τηρούνται τα σωστά μέτρα για να γίνει μια σωστή νοσηλεία», ανέφερε ο Νοσηλευτής της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, Χριστόφορος Τεμπριότης. 
Τους διαμαρτυρόμενους άκουσε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

«Δεν λαμβάνουμε εμείς αποφάσεις για εκτελεστικά ζητήματα και διαφοροποιήσεις αλλά να είστε βέβαιοι, βέβαιες πως εκεί που μπορούμε θα ενισχύσουμε δίκαια αιτήματα που νομίζω δικαίως συμπεριλαμβάνονται και στο δικό σας υπόμνημα», δήλωσε η κ. Δημητρίου. 

Την ίδια ώρα ο ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκε πως θα αρχίσει η ανακαίνιση και επέκταση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. 

«Στις έξι Οκτωβρίου θα πρέπει να κατατεθεί ενώπιον μας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου επέκτασης της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Θα παρακολουθούμε αυτό το χρονοδιάγραμμα,ακριβώς για να δούμε που μπορούμε να συμβάλουμε στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιος Δίπλαρος. 

Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό του ΟΚΥπΥ για το 2021 περιλήφθηκαν πέραν των 10 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση του Μακάρειου Νοσοκομείου, ωστόσο η προκήρυξη του διαγωνισμού αναβλήθηκε. 

Δείτε φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία (*mattpress):

νοσηελευτες
νοσηελευτες
νοσηελευτες