Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λυκισκος

Την πρώτη και μοναδική καλλιέργεια λυκίσκου στην Κύπρο παρουσίασε χθες ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης στην Κυπερούντα, σε μία ειδική εκδήλωση στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή.

«Θέλω πραγματικά να συγχαρώ τους εμπνευστές και αυτούς που υλοποιούν αυτή την καινοτομία, θεωρώ ότι αναβαθμίζει τα προϊόντα της Κύπρου μας και δίνει το στίγμα πως πρέπει να στοχεύσουμε στο μέλλον », επισήμανε ο κ. Καδής. 

Όπως τονίστηκε κατά την εκδήλωση, ο λυκίσκος αποτελεί μία από τις τρεις βασικές πρώτες ύλες για την παραγωγή μπύρας μαζί με το νερό και την βύνη και καθορίζει σημαντικά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της, την πικράδα και το άρωμα της. 

«Αν μας έλεγε κάποιος πριν λίγα χρόνια ότι θα έβρισκε οπουδήποτε στην μεσόγειο φυτείες λυκίσκου, αυτού του φυτού που συνέδεσε το όνομα του με την βόρεια Ευρώπη και την ζυθοποίηση εκεί για πόσους αιώνες θα δυσκολευόμαστε πολύ να το πιστέψουμε», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Φώτος Φωτιάδης. 

«Είναι πάρα πολύ μεγάλο επίτευγμα καθώς ο λυκίσκος καλλιεργείται σε πιο ψυχρά κλίματα και η Κυπερούντα έχει το ιδανικό κλίμα για να μπορέσει να το καλλιεργήσει», επισήμανε η Senior Brand Manager του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, Θεώνη Πηλαβάκη. 

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν επίσης και στις φυτείες καλλιέργειας του λυκίσκού.