Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χερια
*Φωτογραφία αρχείου

Το ζήτημα της αντιμετώπισης της γήρανσης του πληθυσμού είναι πολύ σοβαρό, δήλωσε ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ και Πρόεδρος της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος, Λίνος Παπαγιάννης.

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Παπαγιάννης δήλωσε ότι έγινε ενημέρωση από την Στατιστική Υπηρεσία για την απογραφή του πληθυσμού και αναφέρθηκε ότι η διαδικασία βρίσκεται στο 80%, μέχρι να ολοκληρωθεί.

Σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση στη γήρανση του πληθυσμού, ενώ οι νεότεροι κάτω των 15 ετών έχουν μειωθεί πέραν του 1,5%. Προς αυτή την κατεύθυνση, συμπλήρωσε, έχει ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί πλάνο σε όλα τα υπουργεία και στην Κυβέρνηση με εισηγήσεις που ήταν και κοστολογημένες και εφαρμόσιμες. Εφτά μήνες μετά, είπε, πέρα από μια «αοριστολογική απάντηση» που έλαβαν από το Υπουργείο Υγείας, δεν λήφθηκε καμία άλλη απάντηση από υπουργείο ή υφυπουργείο.

Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε ότι έχουν ήδη ενημερωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος καθώς οι αναλογιστικές μελέτες, που έχουν γίνει, συμπεριλαμβάνουν μια σειρά σεναρίων που επιβεβαιώνουν τη βιωσιμότητα μέχρι το 2080. 

Επιπλέον, ο κ. Παπαγιάνννης, συμπλήρωσε ότι οι ξένοι υπήκοοι στη χώρα, ανεξάρτητα εάν είναι εργάτες ή όχι, από την ΕΕ ή από οπουδήποτε αλλού είναι πέραν των 193 χιλιάδων, ενώ από αυτούς δεν έχει γίνει ακόμα εξακρίβωση για το ποιοι βρίσκονται παράνομα ή νόμιμα στη χώρα.

Η Κυβέρνηση, δήλωσε, ο κ. Παπαγιάννης, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το δημογραφικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πρόβλημα, είναι εθνικό θέμα, που αφορά στην επιβίωση αυτού του λαού και αυτού του τόπου.