Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επίθεση μαθητής Πάφος

Άλλο ένα περιστατικό βίας σε σχολείο της Κύπρου, το τρίτο τις τελευταίες ημέρες, αυτή τη φορά σε Γυμνάσιο της επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΝΤ1, πέντε μαθητές Συριακής καταγωγής ξυλοκόπησαν σήμερα το πρωί σε 13χρονο συμμαθητή τους, όταν αυτός περπατούσε για να πάει στην τάξη του. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο 13χρονος, η επίθεση έγινε για ασήμαντη αφορμή.

Οι γονείς του μαθητή έσπευσαν στο σχολείο και αφού τον παρέλαβαν, τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Πάφου, όπου αναμένεται να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία. Ο 13χρονος φέρει τραύματα στο κεφάλι και σε μέρη του σώματος του.

Ενήμερη και η Αστυνομία η οποία βρέθηκε άμεσα στο σχολείο, ως επίσης και το Επαρχιακό Γραφείου του Υπουργείου Παιδείας στην Πάφο.

επίθεση μαθητής Πάφος.j

 Ο Διευθυντής του Σχολείου Ρίνος Στεφανή σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως μετά το συμβάν, η σχολική μονάδα άρχισε τη διερεύνηση του επεισοδίου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ενός εκ των δύο εμπλεκόμενων μαθητών «αιτία του καυγά φέρεται να είναι ένα σπρώξιμο».

Η Διεύθυνση του σχολείου, πρόσθεσε ο κ. Στεφανή, λαμβάνει όλα τα μέτρα για αποτροπή παρόμοιων περιστατικών. Πρόσθεσε επίσης πως έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα άμεσης παρέμβασης και η υπεύθυνη τμήματος, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την εξεύρεση τρόπων ώστε να μην ξανασυμβούν ανάλογα επεισόδια.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Πάφου και μέλος της Επιτροπής Παιδείας, Χρύσανθος Σαββίδης, ο οποίος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό τέθηκε ενώπιον του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας ο οποίος παρίσταται στην συνεδρία.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο ίδιος, προϋπήρχε μια υποβόσκουσα αντιπαράθεση μεταξύ των μαθητών τις τελευταίες ημέρες, και παρά τις ενέργειες της διεύθυνσης του σχολείου, σήμερα η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό του 13χρονου.

«Κάτι θα πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει» κατήγγειλε ο κ. Σαββίδης, εκφράζοντας ανησυχία για την πυκνότητα τέτοιων φαινομένων εντός σχολικού περιβάλλοντος.

επίθεση μαθητής Πάφος.j

Έντονες αντιδράσεις στη Βουλή

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας εκφράστηκε έντονη ανησυχία για τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού που παρατηρούνται με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, με βουλευτές να καταγγέλλουν το Υπουργείο Παιδείας ότι δεν εφαρμόστηκε η νομοθεσία του 2020, η οποία προνοούσε την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στο σχολείο, αλλά και τον διορισμό ειδικής επιτροπής με αποκλειστικό αντικείμενο, τον σχολικό εκφοβισμό στα σχολεία.

Στην Επιτροπή Νομικών μάλιστα συζητήθηκε μια ενιαία νομοθεσία από δυο προτάσεις νόμου, μια από την Πρόεδρο του Σώματος, και μια άλλη από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Πασιουρτίδη, ώστε να ποινικοποιηθεί ο εκφοβισμός σε όλο του το φάσμα.

επίθεση μαθητής Πάφος.j
επίθεση μαθητής Πάφος.j
επίθεση μαθητής Πάφος.j
επίθεση μαθητής Πάφος.j
επίθεση μαθητής Πάφος.j