Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξη

Τη συνδρομή των δημοτών ζήτησε την Κυριακή, κατά την έναρξη του ποδηλατικού γύρου της Λεμεσού, ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της συμμετοχής του Δήμου στο EU Mission Cities, για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της ΕΕ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολαϊδης έκανε έκκληση προς τους δημότες ν’ αξιοποιήσουν τα ποδήλατά τους, ως ένα από τα βασικότερα βήματα για να επιτύχει η Λεμεσός το στόχο της κλιματικά ουδέτερης πόλης μέχρι το 2030, σημειώνοντας ότι η ΕΕ έχει θέσει το θέμα της κλιματικής αλλαγής ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της.

Ο στόχος αυτός, τόνισε ο Δήμαρχος Λεμεσού, είναι φοβερά δύσκολος και για κάποιους φαντάζει ανέφικτος και υπογράμμισε πως «αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη Λεμεσό, καθώς θα πρέπει να γίνουν πολλά έργα και δράσεις».

Μεταξύ των δράσεων που πρέπει να γίνουν, ανέφερε ο κ Νικολαΐδης, είναι η υλοποίηση, το συντομότερο δυνατό, του ποδηλατοδρόμου 35 χλμ. που προβλέπει το ΣΒΑΚ, καθώς και διαφόρων άλλων υποδομών, αλλά και η πραγματοποίηση διαφωτιστικών εκστρατειών για το κοινό.

Δίνοντας την εκκίνηση για τον Deloitte Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού 10km, ο Δήμαρχος Λεμεσού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Βουλής για τη στήριξη της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση του, με πρωτοστάτη το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού.

Η εκκίνηση για τον Deloitte Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού 10km, που διοργανώνεται για 21η χρονιά, στο πλαίσιο των ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2022, δόθηκε από τον χώρο στάθμευσης Εναερίου, και σε αυτή συμμετείχαν ποδηλατικές ομάδες και όμιλοι, η κυπριακή ομάδα παρα - ποδηλασίας, αθλητικά σωματεία, καθώς και λάτρεις της ποδηλασίας κάθε ηλικίας.