Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σε απόγνωση δηλώνουν πως βρίσκονται οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, καλώντας την Κυβέρνηση να τους στηρίξει στις δύσκολες ώρες που περνά η επισιτιστική βιομηχανία από την αύξηση των τιμών και την ακρίβεια.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Λεμεσό, στην παρουσία και του ΓΓ του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνου Λεβέντη, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκαλεί στην εύρυθμη λειτουργία των υποστατικών η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και των αγαθών.

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, εκ μέρους των επηρεαζόμενων, ο Δημήτρης Τσαγγαράς ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής βρίσκονται σε απόγνωση και σημείωσε ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» και ότι «κάτι πρέπει να γίνει από πλευράς Κυβέρνησης, η οποία είναι απούσα».

Όπως είπε, το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος είναι δυσβάσταχτο για τα κέντρα αναψυχής που διατηρούν σε λειτουργία ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά, ενώ την ίδια ώρα η συνεχής αύξηση των τιμών των αγαθών δεν τους επιτρέπει να διατηρούν χαμηλές τις τιμές στους τιμοκαταλόγους τους.

«Κάθε εβδομάδα οι τιμές αλλάζουν προς τα πάνω και δεν μπορούμε να έχουμε ένα σταθερό μενού», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σοβαρό είναι και το πρόβλημα της εξεύρεσης προσωπικού «αφού πολλοί επιλέγουν να κάθονται και να παίρνουν ανεργιακό».

Παρά τις εξαγγελίες που ακούγονται κατά καιρούς, υποστήριξε ο κ.Τσαγγαράς, δεν υπήρξε πραγματική στήριξη από το κράτος, προειδοποιώντας με δυναμικές κινητοποιήσεις των επηρεαζόμενων.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι τα κέντρα αναψυχής και η επισιτιστική βιομηχανία δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, «κουβάλησαν όλο το βάρος» και σήμερα καλούνται για ακόμη μια φορά να επιβιώσουν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που δημιουργεί η ακρίβεια.