Τηλεόραση Ραδιόφωνο
hpv

Στο έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων, κηδεμόνων αλλά και νέων για εξάλειψη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV, συμβάλει και η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου. Με «φόντο» και το άνοιγμα των σχολίων, ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας παρενέβη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» και μίλησε για τη σημαντικότητα του εμβολιασμού και της πρόληψης.

Φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι παιδίατροι στηρίζουν την εν λόγω προσπάθεια με στόχο ακόμα περισσότερα νεαρά παιδιά να λάβουν το εμβόλιο κατά του HPV που παραχωρείται δωρεάν από το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ).

Σημειώνεται ότι, δικαιούχοι του εν λόγω εμβολίου είναι κορίτσια κορίτσια που γεννήθηκαν από την 01/01/2004 και σε αγόρια τα οποία γεννήθηκαν από την 01/01/2008.

Ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, Μιχάλης Αναστασιάδης, κάλεσε τους γονείς να επικοινωνήσουν με τον προσωπικό γιατρό των παιδιών τους για διευθέτηση του εμβολιασμού.

Υπογράμμισε τη σημαντικότητα του εμβολιασμού και της πρόληψης για μια συχνής μορφή καρκίνου, όπως είναι ο καρκίνος του τραχύλου της μήτρας, ενώ έκανε λόγο για ένα εμβόλιο ασφαλές και αποτελεσματικό.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: