Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ένα μεγάλο όραμα ανθρωπιάς γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, είπε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, εγκαινιάζοντας το βράδυ της Δευτέρας τον πρώτο ξενώνα Ronald McDonald House στην Κύπρο, στην περιοχή Άγιος Δημήτριος του Δήμου Στροβόλου, απέναντι από το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ ́, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, καθώς και προέδρων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην πρόσφατη εμπειρία της, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Βερολίνο, στο Ronald McDonald House Charities, όπου συναντήθηκε με τα παιδιά μαχητές και μαχήτριες, όπως είπε, και με τις οικογένειες τους. «Η αποψινή εκδήλωση αποτελεί το αποκορύφωμα μιας προσπάθειας που άρχισε πριν από περίπου δύο χρόνια», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής κατά τον χαιρετισμό της και εξήγησε ότι στόχος του ξενώνα είναι να φιλοξενήσει οικογένειες παιδιών από όλη την Κύπρο, που νοσηλεύονται τόσο στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ ́ όσο και σε άλλα ιατρικά κέντρα στην πρωτεύουσα.

«Αναμφίβολα, τα παιδιά έχουν κάθε δικαίωμα να είναι χαρούμενα, να μπορούν να παίζουν, να πηγαίνουν σχολείο, να απολαμβάνουν τη ζωή», είπε η κ. Δημητρίου, σημειώνοντας ότι, όταν ένα παιδί διαγιγνώσκεται με κάποια ασθένεια, αλλάζει τραγικά η ζωή του, ενώ εξίσου επώδυνη είναι η εμπειρία για κάθε γονέα και κηδεμόνα που, βλέποντας το παιδί τους να δίνει μάχη για τη ζωή του, όπως είπε.

Σημείωσε ότι το Ronald McDonald House Charities λειτουργεί ήδη από το 1974 στο εξωτερικό, και η εγκαινίαση του πρώτου ξενώνα στην Κύπρο, έρχεται να στηρίξει τις οικογένειες παιδιών ασθενών σε δύσκολες στιγμές, ενώ ευχήθηκε να μην είναι αυτός ο μοναδικός τέτοιος ξενώνας.

Εξέφρασε, μάλιστα, τη χαρά της, όντας ανάμεσα σε «Ανθρώπους με άλφα κεφαλαίο, οι οποίοι με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπό τους επέδειξαν καλοσύνη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ronald McDonald House Charities καθώς και όλο το προσωπικό του ξενώνα για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν κατά την επιτέλεση του θεάρεστου έργου τους.