Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αννα αριστοτελους καταγγελιες

Σύντομα αναμένεται να αρχίσει η μελέτη των νέων καταγγελιών της διευθύντριας των Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, για προσπάθεια επηρεασμού μαρτύρων στην ποινική έρευνα που διεξάγεται εναντίον της. 

Την έρευνα διέταξε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και αφορά την ύπαρξη ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις Φυλακές. 

Η καταγγελία της κυρίας Αριστοτέλους απεστάλη στην Επιτροπή Διαφάνειας το μεσημέρι της Παρασκευής . 

Με τον Επίτροπο Διαφάνειας, Χάρη Πογιατζή να δηλώνει πως

Ναι είναι γεγονός ότι την Παρασκευή αργά το μεσημέρι έφτασαν στα γραφεία της αρχής οι καταγγελίες αυτές. Εκτός του ότι ακόμη οι κανονισμοί δεν έχουν θεσπιστεί για τον τρόπο εξέτασης των καταγγελιών και είναι θέμα ημερών αυτοί να έχουν θεσπιστεί έχω κάποιο προσωπικό κόλλημα να είμαι παρόν στην διερεύνηση αυτής της υπόθεσης λόγο του ότι μέχρι την ημέρα του διορισμού μου ως επιτρόπου διαφάνειας ενεργούσα ως δικηγόρος τόσο της κυρίας Αριστοτέλους όσο και της κυρίας Δημητρίου 

Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαφάνειας. 

Σύμφωνα με τον κ. Πογιατζή

Επομένως αύριο στις 11:00  στην συνεδρία της Αρχής θα εξαιρεθώ από οποιαδήποτε περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης αυτής . Επομένως το θέμα θα χειριστούν τα άλλα τέσσερα μέλη της επιτροπής προεδρεύοντος του αρχαιότερου όπως προνοεί ο νόμος. 

Σε ανακοίνωση η Νομική Υπηρεσία αναφέρει στο μεταξύ ότι 

  1. Δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας οποιαδήποτε καταγγελία, η οποία να αφορά στην Ποινική Έρευνα. 
  2. Σε επικοινωνία με τον εκ των ποινικών ανακριτών Μιχαλάκη Χριστοδούλου, ο οποίος ηγείται της ομάδας των ανακριτών, ενημερωθήκαμε ότι η Ποινική Έρευνα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και λειτουργεί εξ ολοκλήρου μέσα στο πλαίσιο των όρων εντολής της. 
  3. Η μαρτυρία που θα συλλεχθεί, θα αξιολογηθεί δεόντως στο κατάλληλο στάδιο. 

Ως εκ των ως άνω, καταλήγει η Νομική Υπηρεσία, αναμένουμε τη συμπλήρωση και υποβολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας του τελικού πορίσματος της Ποινικής Έρευνας το συντομότερο δυνατό. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που κατέχει η κυρία Αριστοτέλους σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις μέλη της Αστυνομίας πλησίασαν πρόσωπα προσφέροντάς τους ανταλλάγματα για να καταθέσουν κατά των Φυλακών.