Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κίνα κορωνοϊός

Η κυβέρνηση της Κίνας εξέδωσε τη Δευτέρα νέους κανονισμούς προκειμένου να διευκολύνει ορισμένους ξένους τουρίστες να εισέλθουν στη χώρα για επισκέψεις σε τουριστικούς χώρους κατά μήκος των κινεζικών συνόρων.

Ταξιδιωτικές ομάδες που οργανώνονται από τουριστικά γραφεία σε παραμεθόριες περιοχές στην Κίνα μπορούν να επιλέξουν το σημείο εισόδου και εξόδου τους «ευέλικτα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τοποθεσίες και ημερομηνίες.

Η Κίνα έχει κλείσει τα σύνορά της σε ξένους τουρίστες από το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού το 2020, με μόνο συγκεκριμένες ομάδες ξένων υπηκόων να επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα, όπως για παράδειγμα όσοι διαθέτουν ορισμένες θεωρήσεις εργασίας.

Τους τελευταίους μήνες, οι κανόνες έχουν σταδιακά χαλαρώσει, από την επανέναρξη περισσότερων απευθείας πτήσεων μεταξύ Κίνας και ορισμένων χωρών. Αλλοδαποί φοιτητές επιτρέπεται να εισέλθουν εάν έχουν έγκυρη άδεια παραμονής και έχει μειωθεί η καραντίνα για αφίξεις ξένων.

Η Κίνα μοιράζεται σύνορα με περισσότερες από 10 χώρες, όπως η Ρωσία, η Μογγολία, η Μιανμάρ, το Λάος και το Βιετνάμ.

Οι κινεζικές πόλεις κατά μήκος των συνόρων πλήττονται συχνά από εισαγόμενα κρούσματα COVID-19 που συνδέονται με χερσαίες διελεύσεις τόσο αλλοδαπών όσο και Κινέζων υπηκόων.