Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καμιλα

Για τη βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου Καμίλα, σε ειδικό πρόγραμμα του BBC, που προβλήθηκε λίγο πριν τη σιγή ενός λεπτού στη Βρετανία.

Η Καμίλα ανέφερε ότι η βασίλισσα μπορούσε να διαχωρίσει τις δημόσιες υποχρεώσεις της και την προσωπική της ζωή. Όπως είπε, είχε έναν τρόπο να έχει «τον ιδιωτικό της χρόνο και τα ιδιωτικά της πάθη και στη συνέχεια τον δημόσιο ρόλο της». Όπως είπε, ήταν σημαντικό, γιατί επέτρεπε στη βασίλισσα να προσδιορίζει πότε ήταν σε ώρα καθήκοντος και πότε όχι.

Αναφερόμενη στην αγάπη της βασίλισσας για το Μπαλμόραλ, όπου άφησε και την τελευταία της πνοή την προηγούμενη εβδομάδα, η Καμίλα υποστήριξε ότι η Σκωτία ήταν το μέρος όπου η βασίλισσα μπορούσε «να κάνει τα πράγματα που αγαπούσε».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη χαρά της, όταν είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί με τη βασίλισσα κάποιες από τις οργανώσεις που υποστηρίζει. Όπως είπε, η Ελισάβετ είχε πολλές ερωτήσεις για όσα συνέβαιναν. Παράλληλα, την εξήρε για τον ρόλο της σε έναν κόσμο που κυριαρχούν οι άντρες.

«Είναι μέρος της ζωής μας για πάντα. Είμαι 75 χρονών σήμερα και δεν μπορώ να θυμηθώ κανέναν εκτός από τη βασίλισσα σε αυτή τη θέση», είπε, προσθέτοντας ότι η ενθρόνισή της έγινε σε έναν κόσμο χωρίς γυναίκες προέδρους ή πρωθυπουργούς. «Πρέπει να ήταν δύσκολο για αυτή να ήταν μια μόνη γυναίκα», σημείωσε.

Μιλώντας στο BBC, η σύζυγος του Καρόλου υπογράμμισε ότι θα θυμάται «τα υπέροχα μπλε μάτια της και το αξέχαστο χαμόγελό της».