Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια περιπολικο

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 41χρονου για υπόθεση πλαστογραφίας διαβατηρίων και τραπεζικών καρτών

Συγκεκριμένα, συνελήφθη την Κυριακή στην Πάφο, από μέλη της Αστυνομίας, άντρας ηλικίας 41 ετών, εναντίον του οποίου διερευνάται υπόθεση πλαστογραφίας διαβατηρίων και τραπεζικών καρτών. Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία από την EUROPOL Γερμανίας, τον Ιούνιο, 2018 και ανέφερε ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί στη Γερμανία για υπόθεση πλαστογραφίας τραπεζικών καρτών, ότι υπήρχαν στοιχεία για διαμονή του σε συγκεκριμένο διαμέρισμα στην Κύπρο και ζητείτο να γίνουν εξετάσεις από τις Αρχές της Δημοκρατίας.

Στις 26 Ιουνίου, 2018, βάσει δικαστικού εντάλματος, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνα στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, όπου εντόπισαν δέκα διαβατήρια, μεγάλο αριθμό κινητών τηλεφώνων, οκτώ ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συσκευή εκτύπωσης τραπεζικών καρτών και άλλα αντικείμενα.

Τα ανευρεθέντα κατακρατήθηκαν για σκοπούς εξετάσεων, ενώ εναντίον του 41χρονου, ο οποίος είχε αναχωρήσει από την Κύπρο τον Μάρτιο, 2018, εκδόθηκε δικαστικό σύλληψης.

Λίγο μετά τις 1.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, αφού ο 41χρονος αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου, με πτήση από χώρα της Ευρώπης, συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας στον χώρο διαβατηριακού ελέγχου, με το δικαστικό ένταλμα που εκκρεμούσε εναντίον του.

Στη συνέχεια το πρωί της Κυριακής, ο 41χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.