Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρια

Έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου και πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας, βρέθηκαν κατά την πρώτη μέρα της επ αόριστον απεργίας τους, οι 141 δεσμοφύλακες της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα». 

Την ίδια ώρα, οι δεσμοφύλακες της ΠΑΣΥΔΥ πήραν την απόφαση όπως δεν κατέλθουν σε απεργία, μετά από συνέλευση που είχαν.

Αποφάσισαν όπως ξεκινήσουν συζητήσεις διάρκειας δυο εβδομάδων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και ακολούθως θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα, ώστε να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Προηγουμένως, αχρείαστη, βεβιασμένη και αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει την απεργία του κλάδου δεσμοφυλάκων της συντεχνίας «Ισότητα» το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει από τις αρχές του έτους πραγματοποιήσει συναντήσεις και με τις δύο συντεχνίες του κλάδου και προώθησε με θετική εισήγηση προς το Υπουργείο Οικονομικών, αίτημα των συντεχνιών για θέσπιση και καταβολή στους δεσμοφύλακες ειδικού επιδόματος

Στο πλαίσιο αυτό, προστίθεται, 

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα και τις δύο συντεχνίες των δεσμοφυλάκων σε χωριστές συναντήσεις, για περαιτέρω συζήτηση των αιτημάτων τους συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των κλιμάκων τους. Ανταποκρίθηκε μόνο ο κλάδος δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ, του οποίου τα μέλη δεν συμμετείχαν στην απεργία, εν αντίθεση με τον κλάδο της «Ισότητα» η οποία, ενώ είχαν αρχίσει οι διαβουλεύσεις αποφάσισε να προχωρήσει με απεργιακά μέτρα


Και καταλήγει σημειώνοντας πως ευρίσκονται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ξεκινήσει η από κοινού εξέταση των αιτημάτων των δεσμοφυλάκων. Σημειώνοντας πως η οποιαδήποτε προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων και κλίματος εκβιασμού, δεν συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος ούτε γίνεται αποδεκτή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν άργησε να απαντήσει η «Ισότητα», η οποία με δική της ανακοίνωση απορρίπτει ως αναληθή τα πλείστα όσα επικαλείται το Υπουργείο.

Το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Υπουργείου και της Συντεχνίας μας ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2022, με υπόσχεση που δόθηκε εκ μέρους της Υπουργού, Στέφης Δράκου, από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Λούη Παναγή, «για αναβάθμιση της μισθοδοτικής κλίμακας των Δεσμοφυλάκων ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των κλιμάκων των Αστυνομικών και για προώθηση του του αιτήματος της Συντεχνίας μας για παροχή του ειδικού επιδόματος στους Δεσμοφύλακες».

«Μετά την απόρριψη του αιτήματός μας για το ειδικό επίδομα από το Υπουργείο Οικονομικών και την απόφαση της Κυβέρνησης για αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων των Αστυνομικών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις της ηγεσίας της Συντεχνίας μας», προσθέτει.

Το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ» αναφέρει ότι «μόνο αφότου λήφθηκε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Κλάδου μας για επ’ αόριστον απεργία, επικοινώνησε μαζί μας και με ύφος πατερναλιστικό προσπάθησε να ανατρέψει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, χωρίς να είναι διατεθειμένο να δεσμευθεί γραπτώς για τη διευθέτηση των θεμάτων εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος».

«Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας», καταλήγει.
 

Η ανακοίνωση της «Ισότητας»

ισοτητα

 

Δείτε φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης:

διαμαρτυρια
διαμαρτυρια
διαμαρτυρια
διαμαρτυρια
διαμαρτυρια