Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ποδήλατο

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας και με σύνθημα «Συνδυάζω - Μετακινούμαι» σε κάθε πόλη της Κύπρου διοργανώνονται δράσεις που στοχεύουν στην ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέξουν εναλλακτικούς τρόπους για τις μετακινήσεις τους. 

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε πόσο σπουδαίο είναι για τον άνθρωπο να έχουμε δημόσιες συγκοινωνίες να μπορούμε να περπατούμε και πάνω από όλα να μπορούμε να ποδηλατούμε», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.  Στην καρδιά της Κύπρου, στην πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί ποδηλασία με τους ποδηλάτες να εκκινούν από τρία διαφορετικά σημεία της πόλης και να καταλήγουν στην πλατεία Ελευθερίας. 

«Ο Κύπριος πολίτης πρέπει να ξαναμάθει το ποδήλατο, να μάθει την ποδηλατική παιδεία και άμαν το μάθει εκείνο τα άλλα γίνονται πιο εύκολα», δήλωσε πολίτης. 

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα και που εμποδίζουν τη μετακίνηση των πολιτών με ποδήλατο. 

«Δυστυχώς στην Κύπρο με την έλλειψη των υποδομών να μπορεί να ποδηλατεί κάποιος με ασφάλεια στις πόλεις μας.  Πρέπει να δούμε και άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα τις ταχύτητες τη μέγιστη ταχύτητα στους δρόμους, τις υποδομές, τα κτήρια που θα φτάσει ο ποδηλάτης, να μπορεί να βάλει ο ποδηλάτης στο λεωφορείο.», σημείωσε ο κ. Θεοπέμπτου. 

Οι δράσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σε όλες τις Επαρχίες την ερχόμενη εβδομάδα.