Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θωμας αντωνιου - οδυσσεας μιχαηλιδης

Κόντρα μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη και του τέως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Θώμα Αντωνίου ξέσπασε στο Twitter με «φόντο» το ασυμβίβαστο.

Αφορμή της σύγκρουσης αποτέλεσε η κοινοποίηση ανάρτησης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην οποία σημείωνε πως «οι εντός ΓεΣΥ φυσιοθεραπευτές (στους οποίους περιλαμβάνεται η σύζυγος του τέως Προέδρου του ΟΑΥ) έχουν αιτήματα τα οποία επηρεάζουν το σφαιρικό προϋπολογισμό όλου του ΟΑΥ.Για αυτό ΟΡΘΑ ο νόμος προέβλεψε ασυμβίβαστο, το οποίο ήταν προφανές ότι υπήρχε σε αυτή την περίπτωση».

Τη συγκεκριμένη ανάρτηση της Ελεγκτικής σχολίασε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας ότι:«Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον τέως Πρόεδρο του ΟΑΥ που για 1,5 χρόνο δεν ενημέρωσε το ΥΣ.β Αφορά όλους όσους έκαναν (ή ακόμα κάνουν) ότι δεν βλέπουν το πρόβλημα και όσους ξεχνούν αρχές και νόμους όταν επηρεάζεται ο "δικός" τους»

Το σχόλιο του κ. Μιχαηλίδη δεν άργησε να φέρει την αντίδραση του Θωμά Αντωνίου, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε στον Γενικό ελεγκτή δηλώνοντας ότι:

Ξέρετε, το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής που εσείς επικαλείστε, προσάπτει σε σας, την εις γνώσιν σας και άρα και εσκεμμένη υπέρβαση εξουσιών. Τι προτίθεστε να κάμετε; Θα προσφύγετε κάπου; Θα θέσετε την παραίτηση σας στην διάθεσή του ΠτΔ; Ή απλά θα το αγνοήσετε;», με τον κ. Μιχαηλίδη να απαντά πως «εμείς δεν περιμέναμε το πόρισμα της Επιτροπής. Ήταν φως φανάρι ότι υπήρχε ασυμβίβαστο. Εσείς κάνατε πως δεν το βλέπατε και το αποκρύψατε. Και ενώ ήσασταν μη εκτελεστικός, λέγατε ότι αποποιηθήκατε μισθό. Στην Επιτροπή απαντήσαμε. Στην κοινή λογική, το Σύνταγμα υπερέχει του Νόμου

 

«Εμείς δεν περιμέναμε το πόρισμα της Επιτροπής. Ήταν φως φανάρι ότι υπήρχε ασυμβίβαστο. Εσείς κάνατε πως δεν το βλέπατε και το αποκρύψατε. Και ενώ ήσασταν μη εκτελεστικός, λέγατε ότι αποποιηθήκατε μισθό. Στην Επιτροπή απαντήσαμε. Στην κοινή λογική, το Σύνταγμα υπερέχει του Νόμου», απάντησε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ακολούθως ο Θωμάς Αντωνίου ανέφερε στον Γενικό Ελεγκτή ότι:«Το ότι δεν περίμενες το πόρισμα ενώ σου ζητήθηκε αρμοδίως από αρμόδια επιτροπή είναι το ζητούμενο. Επικαλείσε ότι πρεσβεύεις τη κοινή λογική κ το σύνταγμα κ άρα θα παρακάμψεις τα ευρήματα. Εμένα ποιος μου εγγυάται ότι δεν επιχείρησες να επηρεάσεις και δεν επηρέασες το αποτέλεσμα;»

Με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να δηλώνει: «Ούτε μας ζητήθηκε να τερματίσουμε, ούτε θα μπορούσε να μας ζητηθεί. Εμείς εκφράζουμε ΓΝΩΜΗ επί της νομιμότητας και κανονικότητας μιας πληρωμής (εδώ, της αποζημίωσης που λαμβάνατε), η Επιτροπή λαμβάνει αποφάσεις που είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ για το διορίζον όργανο. 
Καλή συνέχεια»

Για να λάβει την εξής απάντηση από τον Θωμά Αντωνίου:

Και εδώ είτε εσύ ψεύδεσε είτε διαψεύδεις την Επιτροπή που αναφέρει ότι σας έστειλε σχετική επιστολή στις 2/8 κ κατά λέξη μετά ότι "Αναρμοδίως ο Γενικός Ελεγκτής έχει επιληφθεί του θέματος, εν γνώση του μάλιστα  ότι διεξάγετο ήδη έρευνα από την Επιτροπή". Καλή συνέχεια και σε σας

 

Σε αυτό το σημείο ο Γενικός Ελεγκτής σημείωσε στον κ. Αντωνίου ότι η Επιτροπή τους ενημέρωσε στις 02/08 ότι ξεκίνησε η έρευνα κι αυτό, όπως υποστήριξε, καταγράφηκε στην επιστολή τους στις 03/08. Γι’ αυτό εξάλλου, όπως ανέφερε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης η επιστολή στάλθηκε και στην επιτροπή και όχι μόνο στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Το ότι είχε ξεκινήσει έρευνα δεν σήμαινε τερματισμό του δικού μας ελέγχου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, μετά το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής, η οποία εντόπισε ασυμβίβαστο λόγω του ότι η γυναίκα του Θωμά Αντωνίου είναι φυσικοθεραπεύτρια συμβεβλημένη με το ΓεΣΥ, αυτός έδωσε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος με τη σειρά του την έκανε δεκτή.