Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προσκυνημα ελισαβετ

Σε τουλάχιστον 25 ώρες υπολογίζεται η αναμονή στη σταθερά μεγάλη ουρά που έχει σχηματιστεί στο Λονδίνο παράλληλα με τη νότια όχθη του Τάμεση από ανθρώπους που θέλουν να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι αρχές καλούσαν το πρωί του Σαββάτου τους πολίτες να αναβάλλουν τη μετακίνησή τους προς την ουρά μέχρι να μειωθεί ο χρόνος αναμονής, καθώς η θερμοκρασία τη νύχτα έπεσε στους 4 βαθμούς Κελσίου.

Εκατοντάδες είναι τα περιστατικά με άτομα στην ουρά στα οποία χρειάστηκε κάποια μικρή ιατρική βοήθεια από εθελοντές και νοσηλευτές της υπηρεσίας ασθενοφόρων St John που βρίσκονται επί ποδός.

Την ίδια ώρα, ένας άνδρας συνελήφθη όταν γύρω στις 10.00 το βράδυ έφυγε από την ουρά όταν μπήκε στο Westminster Hall και κατευθύνθηκε προς το φέρετρο ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια του υπερυψωμένο βάθρου.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Sky News, ο άνδρας έσπρωξε ένα επτάχρονο κοριτσάκι για να τρέξει προς το φέρετρο καταφέρνοντας να αγγίξει το βασιλικό λάβαρο που το σκεπάζει, αλλά γρήγορα τον σταμάτησε η αστυνομική φρουρά.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο συλληφθείς κρατείται υπό τις διατάξεις του νόμου περί δημόσιας τάξης. Εκπρόσωπος του κοινοβουλίου, στο κτιριακό σύμπλεγμα του οποίου βρίσκεται το Westminster Hall, δήλωσε ότι η κίνηση της ουράς αποκαταστάθηκε «με ελάχιστη διατάραξη».

Κατά τη διάρκεια της νύχτα, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε πρόβα στο Ουίνδσορ για την υποδοχή του φερέτρου της βασίλισσας Ελισάβετ τη Δευτέρα, μετά από τη νεκρώσιμη ακολουθία στο Λονδίνο.