Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιορτη του κρασιου

Άφθονο κυπριακό κρασί θα ρέει από σήμερα στο δημόσιο κήπο της Λεμεσού, καθώς ανοίγει τις πύλες της η 61η Γιορτή του Κρασιού, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει, στις 20:00, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», ενώ ακολούθως θα εγκαινιάσει τα περίπτερα των τεσσάρων οινοβιομηχανιών του τόπου ΚΕΟ, ΛΟΕΛ, ΕΤΚΟ και ΣΟΔΑΠ.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού και τον τενόρο Άντη Αροδίτη, ενώ θεατρικά παρεμβαίνουν οι ηθοποιοί Κώστας Βήχας και Χρύσανθος Χρυσάνθου. Την τελετή έναρξης θα εμπλουτίσουν τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο 15ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, επίσης στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», ο Κώστας Μακεδόνας παρουσιάζει μια ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού καθώς και προσωπικές του επιτυχίες υπό τον τίτλο «Αγάπης Λόγια», ενώ στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι συναυλίες του Παντελή Θαλασσινού,  την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και της Γλυκερίας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, στην τελετή λήξης, στις 25 του μήνα, θα συμμετέχουν η ρεμπέτισσα Μαριώ και το συγκρότημα Monsieur Doumani.

Στο χώρο του δημόσιου κήπου θα λειτουργήσουν πέντε υπαίθριες ταβέρνες με ξεχωριστή λαϊκή μουσική η κάθε μια, θα διατίθεται δωρεάν χύμα κρασί από το Δήμο Λεμεσού και εμφιαλωμένο κρασί σε ειδικές τιμές από τα οινοποιεία μας, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις φωτογραφίας και γελοιογραφίας και διαλέξεις αναφορικά με την οινοπαραγωγή.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού προσφέρει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία, για όσους διαμένουν σε Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και Αγία Νάπα, ενώ για τους κατοίκους της Λεμεσού έγιναν ειδικές διευθετήσεις με την Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, ώστε να μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν δωρεάν λεωφορεία της γραμμής για να μεταβούν από και προς το δημόσιο κήπο,  αγοράζοντας εισιτήριο της Γιορτής του Κρασιού από τον οδηγό του λεωφορείου.

Το πλήρες πρόγραμμα της γιορτής είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού https://www.limassol.org.cy/el/event/γιορτή-του-κρασιού-2022-2.

Οι διαδρομές για δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο στη Γιορτή του Κρασιού

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Λεμεσού στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, εντάσσεται το πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς επισκεπτών στη Γιορτή του Κρασιού, το οποίο ξεκινά σήμερα, Σάββατο σε Λεμεσό, Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και Αγία Νάπα.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού καλεί τους δημότες της Λεμεσού ν’ αφήσουν τα αυτοκίνητα τους στο σπίτι και να κάνουν χρήση των λεωφορείων της ΕΜΕΛ για δωρεάν μεταφορά τους στο δημόσιο κήπο, όπου ξεκινά η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του τόπου.

Ο Δήμος Λεμεσού, προστίθεται, έχει προχωρήσει σε ειδικές διευθετήσεις με την Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού ώστε να μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία για να πάνε και να επιστρέψουν με άνεση, ασφάλεια και χωρίς κανένα κόστος, στη Γιορτή του Κρασιού.

Πέραν από το λεωφορείο της γραμμής με τον αριθμό 30 (διαδρομή από Parklane μέχρι τη Γιορτή – εκκίνηση 19:00 και επιστροφή μεσάνυχτα), ο Δήμος Λεμεσού έχει φροντίσει και για δύο επιπλέον δρομολόγια καθημερινά, με εκκίνηση στις 19:00 και στις 20:00 από την περιοχή Jumbo (πρώην Ορφανίδης) και με επιστροφή στις 22:00 και στις 23:00.

Συγκεκριμένα, εξηγεί ο Δήμος, με το λεωφορείο με αριθμό 30, ο επιβάτης θα αγοράζει το εισιτήριο για την Γιορτή του Κρασιού από τον οδηγό και η διαδρομή του θα είναι δωρεάν, ενώ για τις άλλες δυο ειδικές διαδρομές, αυτές θα είναι δωρεάν αλλά το εισιτήριο για την Γιορτή του Κρασιού ο επισκέπτης θα το προμηθεύεται από τα ταμεία στις εισόδους του δημόσιου κήπου. Η επιστροφή με το λεωφορείο θα είναι επίσης δωρεάν με την επίδειξη του εισιτηρίου από την Γιορτή του Κρασιού.

Για όσους διαμένουν σε άλλες πόλεις, το Υφυπουργείο Τουρισμού προσφέρει και φέτος δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία την Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα από Λευκωσία, Λάρνακα, Αγία Νάπα και Πάφο.

Οι ώρες και οι τοποθεσίες των αναχωρήσεων είναι προγραμματισμένες ως ακολούθως:

Λευκωσία

18:30 Αναχώρηση από το χώρο του Κέντρου Χειροτεχνίας

23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής

Λάρνακα

19:00 Αναχώρηση από την Πλατεία Βασιλέως Παύλου (Γραφείο Πληροφοριών Υφυπουργείου Τουρισμού)

23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής

Αγία Νάπα

18:30 Αναχώρηση από το χώρο στάθμευσης του Μοναστηρίου της Αγίας Νάπας

23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής

Πάφος

18:30 Αναχώρηση από την Κάτω Πάφο (Λεωφόρος Ποσειδώνος – απέναντι από ξενοδοχείο Αλμύρα)

23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής