Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φακελος κυπρου

Έτοιμη να εκδώσει και σε έντυπη μορφή, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, τον ένατο τόμο του Φακέλου της Κύπρου είναι η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε σύσκεψη υπό την πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, οι εμπειρογνώμονες που επιβλέπουν το όλο έργο, συζήτησαν παράλληλα και για την έκδοση του δέκατου τόμου, η οποία θα ακολουθήσει σύντομα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, υπενθύμισε ότι ο ένατος τόμος είναι ήδη αναρτημένος στην επίσημη ιστοσελίδα του νομοθετικού σώματος, ενώ έχει ήδη αποσταλεί από την Ελλάδα το υλικό και του δέκατου τόμου.

Ο έλεγχος του υλικού το οποίο απεστάλη ταυτοποιείται από τις υπηρεσίες της Βουλής και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε και στην έκδοση του δέκατου τόμου. 

Στη σημερινή της συνεδρία η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε παράλληλα όπως πραγματοποιήσει από κοινού συνεδρία το αμέσως επόμενο διάστημα μέσω τηλεδιάσκεψης με την αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, για τα επόμενα βήματα.

Αννίτα Δημητρίου – Πρόεδρος της Βουλής:

Θα γίνει αυτή η σύσκεψη για να δούμε τα χρονοδιαγράμματα και για τους υπόλοιπους τόμους. Πρέπει να πούμε ότι σύνολο είναι γύρω στους τριάντα τόμους οπότε έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε

 

Στόχος είναι το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει απρόσκοπτα η όλη διαδικασία για να ολοκληρωθεί αυτό το πολύτιμο, ιστορικής και καθοριστικής σημασίας έργο για την ιστορία της Κύπρου, κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.