Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λαρνακα
*Φωτογραφία αρχείου

Καλύτερη από πέρσι, είναι μέχρι στιγμής η εικόνα όσον αφορά τις πυρκαγιές. Και ιδιαίτερα τις αγροτικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2022:

Εκδηλώθηκαν 7.805 πυρκαγιές, από τις οποίες οι 2. 378 ήταν στην ύπαιθρο. Αριθμός μειωμένος σε σχέση με πέρσι όπου εκδηλώθηκαν 3.364 πυρκαγιές. 
Μείωση του αριθμού των πυρκαγιών δεν σημαίνει και εφησυχασμός προειδοποιούν οι αρμόδιοι. Γι’ αυτό και στην Πυροσβεστική και το Τμήμα Δασών, άπαντες παραμένουν σε επιφυλακή

Ανδρέας Κεττής – Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Οι καθαροί μήνες της αντιπυρικής περιόδου παρουσιάζουν αυτά τα δεδομένα που φαίνεται να υπάρχει μια ουσιαστική μείωση. Από εκεί και πέρα να ξέρετε ότι οι αριθμοί αυτοί μπορεί κάλλιστα να ανατραπούν μέχρι τον Νοέμβριο

 

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή:

Τον Ιανουάριο ξέσπασαν 147 πυρκαγιές, το Φεβρουάριο 167, το Μάρτιο 235, τον Απρίλιο 498, το Μάιο 346, τον Ιούνη 320, τον Ιούλη 322, τον Αύγουστο 220 και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 123.

Όσο για την καμένη γη, είναι μέχρι στιγμής 11 τετραγωνικά χιλιόμετρα. 

Ανδρέας Κεττής – Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Οποιαδήποτε αποτίμηση δεν γίνεται μόνο στη βάση του αριθμού των πυρκαγιών αλλά γίνεται και στη βάση της έκτασης η οποία κάηκε, επιπρόσθετα γίνεται και στη βάση της ζημιάς της οποίας προκαλεί, είτε αυτή είναι ανθρώπινη, είτε αυτή είναι σε περιουσίες.

 

Οι πλείστες πυρκαγιές οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα. Γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις διακινήσεις και ασχολίες μας στην ύπαιθρο.