Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πολεμος ουκρανια
*Φωτογραφία αρχείου

Έκρηξη στο Λουγκάνσκ της Ουκρανίας στοίχισε τη ζωή στον ανώτατο εισαγγελέα της αυτονομιστικής διοίκησης και την αναπληρωτή του, ανακοίνωσαν οι φιλορωσικές αρχές. Άλλες επιθέσεις αναφέρθηκαν επίσης στα νότια.

«Σήμερα, ο γενικός εισαγγελέας Σεργκέι Γκορένκο και η αναπληρώτριά του Εκατερίνα Στεγλένκο σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας», ανέφερε στο Telegram η υπηρεσία Τύπου του ηγέτη της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Λεονίντ Πασέχνικ.

Ο Πασέχνικ είπε ότι η επίθεση που είχε στόχο το γραφείο του εισαγγελέα «έδειξε ότι το καθεστώς του Κιέβου είχε ξεπεράσει όλα τα πιθανά όρια».

Δύο άλλοι αξιωματούχοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη νότια πόλη-λιμάνι του Μπερντιάνσκ, δήλωσε την Παρασκευή στο Telegram ο επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης στην περιοχή της Ζαπορίζια, Γεβγκένι Μπαλίτσκι.

Ο Όλεγκ Μπόικο ήταν ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης στο Μπερντιάνσκ, ενώ η σύζυγός του Λιουντμίλα ήταν επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής που προετοιμάζεται για το δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Μπαλίτσκι.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για φωτιές στο νότιο μέτωπο της Χερσώνας, όπου ο ουκρανικός στρατός διεκδικεί εδάφη τις τελευταίες ημέρες.