Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καταρρευση κτηριου αμμαν

Τρεις σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια ενός κτιρίου στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, τρεις ημέρες μετά την κατάρρευσή του, ανέφεραν οι αρχές την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 13 νεκρούς.

Μια μαζική επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε μετά την κατάρρευση του τετραώροφου κτιρίου κατοικιών στο Jabal al-Weibdeh, μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Αμμάν.

«Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν άλλα τρία πτώματα την Παρασκευή και ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 13», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση δημόσιας ασφάλειας της χώρας, προσθέτοντας ότι «η έρευνα συνεχίζεται».

Ένα κοριτσάκι ενός έτους ήταν μεταξύ των νεκρών, μαζί με μια γυναίκα και έναν νεαρό άνδρα, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.

Η σορός τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου, μιας γυναίκας, πιστεύεται ότι εξακολουθεί να είναι θαμμένη κάτω από τα ερείπια.

Την Πέμπτη τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ένα κοριτσάκι τεσσάρων μηνών από τα συντρίμμια το οποίο υπέστη μόνο μερικούς μώλωπες.

Ο εισαγγελέας της Ιορδανίας διέταξε τη σύλληψη τριών ατόμων στο πλαίσιο της έρευνας, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή του κτιρίου καθώς και δύο άλλων ατόμων που εμπλέκονται σε εργασίες ανακαίνισης, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο τόπος της τραγωδίας βρίσκεται στην κεντρική συνοικία Jabal al-Weibdeh της πρωτεύουσας, γνωστή για την έντονη πολιτιστική της ζωή.