Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γιάννης Καρούσος

Τον Νοέμβριο αναμένεται η παράδοση τμήματος του δρόμου στην είσοδο της Γιόλου κόστους άνω των 860 χιλιάδων ευρώ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος.

Ο κ. Καρούσος επιθεώρησε την Παρασκευή την πρόοδο των έργων τμήματος του δρόμου στην είσοδο της Γιόλου της επαρχίας Πάφου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Καρούσος ανέφερε πως στην επαρχία Πάφου, δεν είναι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο της Γιόλου που έχουν παρατηρηθεί προβλήματα με κατολισθήσεις, αλλά είναι και σε άλλα σημεία, ιδιαίτερα στη Νατά και Δρούσεια, προσθέτοντας πως και εκεί προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση και τη μόνιμη λύση του προβλήματος.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών, στην κοινότητα της Δρούσειας υπογράφουν τις επόμενες μέρες, προσθέτοντας πως είναι έργο που ξεπερνά τις 700 χιλιάδες ευρώ, ενώ και στη Νατά έχουν ξεκινήσει αυτές οι εργασίες, όπως είπε.

Όσον αφορά τη Γιόλου, είπε πως όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα, σημειώνοντας πως άμεσα το Τμήμα Δημοσίων έργων είχε ανταποκριθεί τότε, είχαν ετοιμαστεί οι σχετικές μελέτες, αλλά δυστυχώς μετά τις προσφορές υπήρχαν οι διαδικασίες της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, το έργο όμως είχε ξεκινήσει. Είναι ένα δύσκολο τεχνικά έργο, συνέχισε, αναφέροντας ωστόσο πως επισκεπτόμενος κάποιος το εργοτάξιο θα αντιληφθεί το πόσο σημαντική δουλειά έγινε, γιατί, όπως εξήγησε, έπρεπε να γίνουν σωστά οι βάσεις, οι θεμελιώσεις όλες, ούτως να δοθεί ένα οδικό δίκτυο που να μην έχει παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Επεσήμανε επίσης πως με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση βλέπει πως όποια προβλήματα έχουν προκύψει στην πορεία έχουν επιλυθεί. Το έργο, συνέχισε, θα παραδοθεί τον Νοέμβριο, σημειώνοντας πως δεν προβλέπει να υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα, δηλώνοντας πως το πιο σημαντικό είναι ότι θα είναι μια μόνιμη λύση και όχι προσωρινή. Πρόσθεσε πως όπου αλλού υπάρξει στην Πάφο παρόμοιο πρόβλημα, θα γίνονται οι μελέτες και θα προχωρούν στην αποκατάσταση. Το κόστος του έργου, συνέχισε, θα ξεπεράσει τις 860 χιλιάδες ευρώ.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Γιόλου Σταύρος Βραχνός, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στην περιοχή αλλά και για το ενδιαφέρον του να επιβλέψει ο ίδιος το έργο που γίνεται ούτως ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια με την κατολίσθηση. Ευχήθηκε επίσης όπως πριν το χειμώνα το έργο να παραδοθεί για να μπορέσει ο κόσμος ελεύθερα πλέον να χρησιμοποιεί το δρόμο.

Ο κ. Καρούσος ακολούθως επισκέφτηκε δύο εκκλησίες της περιοχής, το εκκλησάκι του Αγίου Νηπίου, το οποίο είναι αρχαίο μνημείο και υπάγεται στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, καθώς και την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης που αποτελεί αρχαίο μνημείο και βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Τμήματος Αρχαιοτήτων.