Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Μαθήματα προετοιμασίας ταλαντούχων μαθητών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής (CyOI), οργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα μαθήματα προγραμματισμού προσφέρονται δωρεάν, κάθε βδομάδα, σε κάθε επαρχία, από καθηγητές που όρισε το ΥΠΑΝ σε συνεργασία με το CCS, ως ακολούθως:

Λευκωσία: Δευτέρα & Παρασκευή (15:00-16:30), Λύκειο Δασούπολης (Αίθουσα  107), Χαρά Σκουτέλη, [email protected].

Λάρνακα : Πέμπτη (15:15 – 16:45), Λύκειο Αγίου Γεωργίου (Αίθουσα  44), Δημήτρης Λειβαδιώτης, [email protected].

Αμμόχωστος: Τετάρτη (16:00-17:30), Λύκειο Κοκκινοχωρίων (Αίθουσα Δ1), Αντώνης Γεωργίου & Αντώνης Μπελέκας, [email protected].

Λεμεσός: Δευτέρα (16:30-18:00), Λύκειο Αγ. Σπυρίδωνα (Αίθουσα Ε139), Άκης Συκοπετρίτης [email protected].

Πάφος: Τετάρτη (16:00 – 17:30), Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ' (Αίθουσα 418), Ελένη Τσιακκουρή, [email protected].

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης που διαθέτουν άριστες γνώσεις στον Προγραμματισμό (C++, Python) ή διαθέτουν ικανότητες αλγοριθμικής σκέψης (για Μαθητές γυμνασίου που δεν γνωρίζουν προγραμματισμό).

Η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής έχει στόχο την επιλογή των επίσημων αντιπροσωπειών της Κύπρου, σε αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς όπως είναι η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής και η Βαλκανιάδα Πληροφορικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, φέτος, η Κύπρος κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο και δύο επαίνους στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής  (IOI 2022) που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στην Ινδονησία και ένα χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (BJOI 2022) που έγινε στη Ρουμανία μεταξύ 28/8και 3/9.

Η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής συγχαίρει όλα τα παιδιά και τους συνοδούς των δύο κυπριακών αποστολών:

IOI 2022: Δημήτρης Λειβαδιώτης (Team leader), Χρίστος Φαλάς (Έπαινος), Παναγιώτης Χατζηκώστας, Θεοφάνης Ορφανού (Χάλκινο Μετάλλιο), Δημήτρης Χρυσοστόμου (Έπαινος), Κώστας Τζιαπούρας (Deputy leader).

JBOI 2022: Ελένη Τσιακκουρή (Αρχηγός αποστολής), Πολύκαρπος Χριστοδούλου (Χάλκινο Μετάλλιο), Αντώνης Παπαευριπίδης, Ορέστης Σούζου, Κυριάκος Δυμιώτης, Χρίστος Φαλάς (Βοηθός αρχηγός).

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (EJOI 2022) και η Κύπρος θα εκπροσωπείται από τους: Αντώνη Παπαευριπίδη, Ορέστη Σούζου, Βαγγέλη Κυριάκου και Πολύκαρπο Χριστοδούλου.

Τον  επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής (BOI 2022) στη Ρουμανία όπου θα ταξιδέψουν οι Θεοφάνης Ορφανού, Δημήτρης Χρυσοστόμου, Παναγιώτης Χατζηκώστας, Κυριάκος Τσιαννής με συνοδούς τον πάτερ Αντώνιο Γεωργίου και το Μάρκος Καλαβάς.

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, ο Α΄ Γύρος της Ολυμπιάδας θα γίνει τον Ιανουάριο 2023 και η σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://www.coinformatics.org .

Η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής καλεί τους ενδιαφερόμενους να δουν στην ιστοσελίδα του CCS - https://ccs.org.cy/el/page/competitions- όλους τους μαθητικούς διαγωνισμούς με θέμα την τεχνολογία, την αλγοριθμική σκέψη, τη ρομποτική και την κυβερνοασφάλεια.