Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στέλιος Παπαθεοδώρου Μιχάλης Κατσουνωτός

Μετά τη συμφωνία ήρθε και η επιβεβαίωση της μετακίνησης. Όπως είχε μεταδώσει ο ΑΝΤ1 από το πρωί, ο Μιχάλης Κατσουνωτός αποχωρεί από το πηδάλιο της ΥΚΑΝ, και μετακινείται σε άλλο Τμήμα της Αστυνομίας. 

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, ο κ. Κατσουνωτός μετακινείται στην Λιμενική Αστυνομία, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται εντός της ημέρας.

Είχε προηγηθεί τετ α τετ του ιδίου με τον Αρχηγό Αστυνομίας το πρωί, όπου συμφωνήθηκε από κοινού ότι θα ήταν προτιμότερη η μετακίνηση του, καθώς ακόμη εκκρεμεί η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα επί του πορίσματος του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη.

Την ίδια ώρα, προσωρινά στο τιμόνι της ΥΚΑΝ τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής Διοικητής της, Στέλιος Σεργίδης.

Παρόλα αυτά ανοικτά παραμένουν τα μέτωπα στο κεφάλαιο της Υπηρεσίας, με τις οριστικές εξελίξεις να τροχοδρομούνται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τι δήλωσαν νωρίτερα Παπαθεοδώρου-Δράκου

Σύμφωνα με τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο ίδιος ο Μιχάλης Κατσουνωτός ασπάστηκε το ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να εργάζεται από αυτή την θέση. Ενώ για τον δεύτερο αστυνομικό, σχολίασε πως η Αστυνομία δεν έχει ενημέρωση για το ποίος είναι αυτός.

Αναφορικά με τον χρόνο μετακίνησης, ο κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε πως «πρέπει να γίνει σύντομα».

Από την πλευρά της η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου ανέφερε πως δεν είχε οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Μιχάλη Κατσουνωτό μετά την παράδοση του πορίσματος από τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη.

«Ενημέρωσα τον Αρχηγό Αστυνομίας καθηκόντως, και ότι αναμένω ενημέρωση από τον Γενικό Εισαγγελέα. Θα πρέπει ο Αρχηγός Αστυνομίας να επιληφθεί του θέματος και να τύχει χειρισμού του θέματος του κ. Κατσουνωτού» σημείωσε η Στέφη Δράκου.

Αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχεται για τους χειρισμούς της ίδιας στην περίπτωση της διαθεσιμότητας του Ανώτερου Αξιωματικού, η Υπουργός υπεραμύνθηκε του εαυτού της, λέγοντας

Πιστεύω ότι σωστά χειρίστηκα τα θέματα αυτά και ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψη του. Δεν είναι η μόνη άποψη, υπάρχει και άλλη άποψη