Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ανδρέας Σουτζιής

Εντείνεται η αγωνία για την κράτηση του Ανδρέα Σουτζίη από τις λεγόμενες «αρχές» του ψευδοκράτους, μετά και την χθεσινή απόφαση για κράτηση του στις «κεντρικές φυλακές». Παρόλο που η οικογένεια εκφράζει αισιοδοξία για αίσια έκβαση, έκδηλη παραμένει η αγωνία μέχρι την τελική απόφαση.

Η αγωνία της οικογένειας έγκειται στο ότι αυτή την εβδομάδα ο Ανδρέας Σουτζιής θα κρατείται στις λεγόμενες «κεντρικές φυλακές» στη Λευκωσία, και όχι στο Τρίκωμο, εκεί απ' όπου είχαν νέα του και ήξεραν πως τον μεταχειρίζονταν καλά.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο αδελφός του, Σάββας Σουτζίης, εκφράζοντας ανακούφιση αρχικά για το ότι έχει πλέον εκλείψει ο μεγάλος κίνδυνος για απαγγελία κατηγοριών περί κατασκοπείας. Αυτή την στιγμή, ο Ανδρέας Σουτζιής αντιμετωπίζει δυο κατηγορίες:

  1. Την κατοχή πέντε φωτογραφιών από την Αμμόχωστο
  2. Την κατοχή του ασυρμάτου (walkie-talkie), για το οποίο όπως δήλωσε ο αδελφός του, όντως χρειαζόταν άδεια

Για την υπόθεση των φωτογραφιών ο Σουτζιής θα οδηγηθεί την Τρίτη στο «δικαστήριο» Τρικώμου, ενώ την Πέμπτη στο λεγόμενο «στρατοδικείο», θα οδηγηθεί για την υπόθεση του ασυρματού.

Σε σχέση με τις ενδεχόμενες ποινές που αντιμετωπίζει, στη βάση πάντα της ενημέρωσης που έχει η οικογένεια από τον τ/κ δικηγόρο που τον εκπροσωπεί, ο κ. Σάββας Σουτζιής ανέφερε πως είτε θα αφορούν πρόστιμο, είτε φυλάκιση που θα συντρέχει με την κράτηση

Αν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι ο Ανδρέας θα είναι στη μαύρη λίστα που δεν θα μπορεί να διακινείται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αδελφός του.