Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπόθεση Άννα Αριστοτέλους

Ένα 24ώρο μετά την παράδοση στον Γενικό Εισαγγελέα του ογκωδέστατου πορίσματος Αιμιλιανίδη για τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της βοηθού της, κατά του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτού και ο απόηχος παραμένει έντονος.

Παρά το γεγονός ότι από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας δεν υπήρξε ακόμα οποιαδήποτε αντίδραση γύρω από τα συμπεράσματα και εισηγήσεις του ποινικού ανακριτή, στο ημερήσιο τύπο δημοσιεύονται πληροφορίες για πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων από δύο μέλη της Αστυνομία και ενός κατάδικου. 

Δεν ξέρουμε τι λέει το πόρισμα

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι εντός δεκαημέρου η Νομική υπηρεσία θα προβεί στις πρώτες ανακοινώσεις αναφορικά το συγκεκριμένο θέμα.

Στέφη Δράκου – Υπουργός Δικαιοσύνης:

Έτυχα ενημέρωσης από τον γενικό εισαγγελέα χθες ότι χρειάζεται κάποιο χρόνο γιατί είναι ογκωδέστατο το έργο της ποινικής έρευνας και θα με ενημερώσει. Και όταν ενημερωθώ ανάλογα θα ενεργήσω. Το πόρισμα δεν κοινοποιείται στον υπουργό . Αν υπήρχαν πολιτικές ευθύνες θα τις αναλάμβανα. Δεν γνωρίζω ούτε τις εισηγήσεις ούτε τα συμπεράσματα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή

 

Με τον Αρχηγό της Αστυνομίας να διαβεβαιώνει πως δεν είναι αποδεκτή οποιασδήποτε μορφής διαφθορά.

Στέλιος Παπαθεοδώρου – Αρχηγός Αστυνομίας:

Η Αστυνομία σε καμία περίπτωση δε σιωπά αλλά και από την άλλη μιλά όταν πρέπει. Επισημαίνουμε ότι εμείς είμαστε ενάντια σε κάθε μορφής διαφθορά όπου υπάρχει και προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε καθημερινά. Βέβαια να μην ξεχνούμε το τεκμήριο της αθωότητας που ισχύει για τον καθένα

 

Νοιώθουν «δικαιωμένες»

Με ανακοίνωση οι δικηγόροι της διευθύντριας των Κεντρικών φυλακών και της βοηθού της, τονίζουν πως οι πελάτισσες τους νιώθουν και αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένες από το πόρισμα Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ανακοίνωση Δικηγόρων Αριστοτέλους:

Για να σταματήσει όμως όλη αυτή η σεναριολογία και στα πλαίσια της διαφάνειας την οποία όλοι επικαλούμαστε, παρακαλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να απαντήσει στα απλά ερωτήματα: Έχει καταλήξει ο κ. Αιμιλιανίδης στο συμπέρασμα ότι ο αξιωματικός έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα και έχει εισηγηθεί την ποινική δίωξη του; Ναι ή όχι; Εάν ναι σε σχέση με ποια ποινικά αδικήματα; Της διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας;

 

Ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα οι δικηγόροι της κ. Αριστοτέλους αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

Δυστυχώς διαβλέπεται ότι, και παρά την πλήρη δικαίωση τους από το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη, το σύστημα θα εξακολουθήσει να πολεμά τις πελάτιδες μας επειδή τόλμησαν να καταγγείλουν ένα ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας για διαπλοκή και διαφθορά και οι οποίες φαίνεται να δικαιώνονται πλήρως από το πόρισμα του ποινικού ανακριτή

 

Δεν θα μπορούσε να παραμείνει ασχολίαστη και η μακροσκελής ανακοίνωση του δικηγόρου του αξιωματικού. Ο πελάτης του φαίνεται να προέβη σε πράξη διαφθοράς και κατάχρηση εξουσίας σε βάρος των πελάτιδων μας και υπενθυμίζουμε τη λαϊκή ρήση «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». 
Στην ανακοίνωση απάντησε λίγο αργότερα η Υπουργός Δικαιοσύνης.

Στέφη Δράκου – Υπουργός Δικαιοσύνης:

Δεν γνωρίζω ούτε τις εισηγήσεις ούτε τα συμπεράσματα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή. Δεν ξέρω πώς γνωρίζουν εκείνοι πράγματα τα οποία δεν γνωρίζω εγώ . Δηλαδή κατά πόσον υπάρχουν εισηγήσεις κατά πόσον υπάρχουν συμπεράσματα τα οποία εγώ δεν γνωρίζω

 

Αλλαγές στην ΥΚΑΝ

Σήμερα στο μεταξύ είχαμε αλλαγές και στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Όπως είχε μεταδώσει από νωρίς το πρωί ο ΑΝΤ1 ο Αρχηγός της Δύναμης μετά την πρωινή σύσκεψη ζήτησε συνάντηση με τον Μιχάλη Κατσουνωτό και συζήτησαν το θέμα της μετακίνησης του στη Λιμενική. Κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα με τον Αρχηγό να επεξηγεί το σκεπτικό της απόφασης του.

Στέλιος Παπαθεοδώρου – Αρχηγός Αστυνομίας:

Και ο ίδιος ασπάζεται ότι δε θα μπορούσε πλέον να συνεχίσει να εργάζεται από αυτή τη θέση και ως εκ τούτου μελετώ το θέμα και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με την μετακίνηση του σε άλλο πόστο. Αναμένουμε ενημέρωση από την νομική υπηρεσία. Όχι δεν υπέβαλε την παραίτηση του. Απλά και ο ίδιος νιώθει από αυτή τη θέση δε θα μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του αποτελεσματικά πλέον.

 

Στο τιμόνι της ΥΚΑΝ τοποθετήθηκε ο μέχρι σήμερα Αναπληρωτής Διοικητής, Στέλιος Σεργίδης.

Να αναφέρουμε ότι το πολυσυζητημένο πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη για τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών παραδόθηκε στον Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα λίγο πριν τις 18:00 χθες το απόγευμα.

Ο κύριος Αιμιλιανίδης παρέδωσε πέντε box files στα οποία βρίσκονταν τόσο οι εισηγήσεις του όσο και το μαρτυρικό υλικό που συνέλεξε αυτές τις 87 μέρες όπου και διερευνούσε την υπόθεση μετά από τις οδηγίες που είχε λάβει στις 20 Ιουνίου από τον Γενικό Εισαγγελέα,  με όρους όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με την καταγγελία καθώς και σε σχέση με συναφή ζητήματα που σχετίζονται με όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Ο κύριος Αιμιλιανίδης φαίνεται να έχει λάβει περισσότερες από 60 καταθέσεις τόσο εντός όσο και εκτός των Κεντρικών Φυλακών αλλά και από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

H αναφορά Σαββίδη

Λιτή η πρώτη αναφορά του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος αρκέστηκε στο ότι «το πόρισμα κ το μαρτυρικό υλικό θα αξιολογηθούν, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με τον παραπέρα χειρισμό της υπόθεσης».

Πρώτη αντίδραση από Ανώτερο Αξιωματικό

Λίγο μετά την παράδοση του πορίσματος είχαμε την πρώτη αντίδραση από πλευράς Μιχάλη Κατσουνωτού. Με επιστολή ο δικηγόρος του Μόδεστος Πογιατζής κάνει λόγο για λαϊκά δικαστήρια και ασύστολα ψεύδη. 

Όσα αναφέρει η επιστολή του δικηγόρου του ανώτερου Αξιωματικού:

δικηγόρος Κατσουνωτού
δικηγόρος Κατσουνωτού

 

δικηγόρος Κατσουνωτού
δικηγόρος Κατσουνωτού

 

δικηγόρος Κατσουνωτού
δικηγόρος Κατσουνωτού

 

δικηγόρος Κατσουνωτού
δικηγόρος Κατσουνωτού