Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Επιτροπή Ελέγχου.

Η ρήτρα στη σύμβαση με τη διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων για το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησε τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, η οποία συζήτησε την Πέμπτη την ετήσια έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων.

Η συζήτηση διεξήχθη στην παρουσία του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου, ο οποίος δήλωσε μετά τη συνεδρία πως συζητήθηκε το θέμα του ανταγωνισμού από το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου και του σχετικού όρου που είχε συμπεριληφθεί στο συμβόλαιο με τη διαχειρίστρια εταιρεία το 2004. Ο κ. Καρούσος δήλωσε σύμφωνος με τις εισηγήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το γεγονός πως η αποζημίωση της εταιρείας στη βάση του παραπάνω όρου θα πρέπει λαμβάνει υπόψη και το όφελος που προκύπτει. Πρόσθεσε πως αν οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτήν την περίοδο καταλήξουν σε απόφαση επέκτασης του συμβολαίου, ο παραπάνω όρος θα πρέπει να αφαιρεθεί, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή της επέκτασης της δεύτερης φάσης των εγκαταστάσεων σε Λάρνακα και Πάφο.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε, επίσης, στις δηλώσεις του σχετικά με το Τμήμα Δημοσίων Έργων πως διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή έργα αξία 1,2 δισεκ. ευρώ, όπως τα μεγάλα οδικά έργα, γεγονός που δείχνει την παραγωγικότητα των δημοσίων έργων παρά τα όποια περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα δημόσια κτίρια, ανέφερε ότι το Τμήμα ακολουθεί την υπόδειξη του Γενικού Ελεγκτή για την προκήρυξη έργων με τη μέθοδο μελέτη, κατασκευή και δωδεκαετής συντήρηση, μία μέθοδος που έχει αποδειχθεί αποδοτική, αποτελεσματική και η πιο οικονομική.

Αναφερόμενος στις δημόσιες επιβατικές μεταφορές, είπε πως μετά από μία προβληματική δεκαετία λόγω απευθείας ανάθεσης συμβάσεων που προκάλεσε πολλά προβλήματα, το Υπουργείο Μεταφορών έχει υπογράψει συμβάσεις σε όλες τις επαρχίες πλην αυτής της Πάφου για την εφαρμογή του νέου συστήματος μεταφορών, όπου το ρίσκο μεταφέρεται πλέον στον ανάδοχο, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε πως το Υπουργείο έχει μια καλή συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία και επιζητεί τη βοήθειά της σε πολλά θέματα, συμπληρώνοντας πως στην έκθεση περιλαμβάνονται θετικά παραδείγματα, όπως η συμφωνία για το λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας, η μεγαλύτερη επένδυση αυτή τη στιγμή στην Κύπρο αξίας 1,2 δισεκ. ευρώ.

Σε ερώτηση για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, τον οποίο ο Γενικός Ελεγκτής χαρακτήρισε μη ασφαλή και δαπανηρό, ο κ. Καρούσος απάντησε πως ο δρόμος έχει προχωρήσει με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως η ασφάλεια και η προσβασιμότητα, προσθέτοντας πως στην τρέχουσα πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνονται δύο λωρίδες, κατά την ολοκλήρωσή του όμως θα είναι αυτοκινητόδρομος τεσσάρων λωρίδων, με τα αντίστοιχα οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής.

Ερωτηθείς αν έχει διαταχθεί έρευνα για περίπτωση ατυχήματος σε δρόμο της επαρχίας Πάφου που προκάλεσε τον τραυματισμό μαθητή Γυμνασίου, ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως δεν έχει επίσημη ενημέρωση, προσθέτοντας πως βάσει των δημοσιευμάτων φαίνεται πως ο εν λόγω δρόμος δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου. Συμπλήρωσε πως σύντομα θα ανακοινωθεί εφαρμογή στην οποία όλοι οι πολίτες θα μπορούν να αναφέρουν προβλήματα σχετικά με τα πεζοδρόμια και το οδικό δίκτυο γενικότερα και το αίτημά τους θα προωθείται στην αρμόδια υπηρεσία προς επιδιόρθωση του σημείου.

Σε ερώτηση για τις παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή για τη μη κατασκευή δημόσιων κτιρίων και το κόστος που οι καθυστερήσεις αυτές επιφέρουν στον Κύπριο φορολογούμενο λόγω ενοικίασης, ο Υπουργός Μεταφορών απάντησε πως το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχωρά με τη μέθοδο μελέτη-κατασκευή-συντήρηση για όποια υπηρεσία επιθυμεί να προχωρήσει με ιδιόκτητα κτίρια, παρά τη διαφωνία του ΕΤΕΚ, προσθέτοντας πως προσεχώς θα προχωρήσουν πολλές από τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Κουλίας έκανε με τη σειρά του λόγο για μία εποικοδομητική συνεδρία στην οποία επισημάνθηκαν πολλά θέματα από τον Γενικό Ελεγκτή, προς τον οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο που επιτελεί.

Επεσήμανε επίσης πως ο Υπουργός Μεταφορών κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες να διορθώσει παραλείψεις των προκατόχων του, όπως η ρήτρα στη σύμβαση με τη διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων για το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και η παραπομπή άλλων σχετικών θεμάτων σε διαιτησία, η οποία δικαίωσε τη Δημοκρατία.

Στάθηκε επίσης και στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως προς διάφορα περιφερειακά οδικά έργα, αλλά και στις προσπάθειες επίλυσης τους προβλήματος στέγασης διάφορων κρατικών υπηρεσιών, το οποίο οδηγεί στην ενοικίαση κτιρίων με επιβαρυντικούς όρους για το δημόσιο.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Σάβια Ορφανίδου σημείωσε πως τα περισσότερα από τα προβλήματα που αναφέρονται στην έκθεση έχουν επιλυθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης, τηρώντας τους κανονισμούς των δημόσιων συμβάσεων, των κρατικών ενισχύσεων αλλά και του κοινοτικού κεκτημένου.

Όπως ανέφερε, σε αυτά περιλαμβάνεται το θέμα της επέκτασης της σύμβασης με την εταιρεία διαχείρισης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου και της αναβάθμισης των υπηρεσιών τους τα επόμενα πέντε χρόνια, το θέμα της σύμβασης με τα λεωφορεία, με μόνη εκκρεμότητα την Πάφο, το θέμα της φωτοεπισήμανσης, η οποία ήδη εφαρμόζεται, αλλά και το θέμα της κατασκευής μεγάλων δρόμων, πολλοί εκ των οποίων έχουν κηρυχθεί δημοσίου συμφέροντος και οι οποίοι βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή ή έχουν προκηρυχθεί, καθώς και η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Κύπρο για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Πρόσθεσε πως πολύ σημαντική είναι και η εμπορευματικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού, η οποία έχει ήδη αποφέρει στο κράτος έσοδα 280 εκατ. ευρώ, με σοβαρές βελτιώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την προώθηση του διαμετακομιστικού εμπορίου που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε πως η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή διαπιστώνει προβλήματα στις συμβάσεις για τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, οι οποίες καταλήγουν σε κάποιες περιπτώσεις, με τους συμβιβασμούς που γίνονται, να λειτουργούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Προσέθεσε ακόμη πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν χρήματα για την υλοποίηση έργων και το Τμήμα Δημοσίων Έργων να μην ανταποκρίνεται, δεδομένου και του μεγάλου αριθμού προσωπικού που εργοδοτεί.

Αναφορικά με το σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στις φυλακές, η κ. Χαραλαμπίδου είπε πως η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτά που της ζητούνται, ενώ πρόσθεσε αναφορικά με το οδικό δίκτυο ότι θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά και στους στόχους για τη μείωση των ρύπων.

Τέλος, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μη ταυτοποίηση ή μη είσπραξη 60.000 προστίμων, προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση και γρήγορη διαχείριση αυτών των θεμάτων.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης Αλέκος Τρυφωνίδης συνεχάρη το Υπουργείο Μεταφορών για τη δουλειά που επιτελεί ως αναπτυξιακό Υπουργείο η οποία συμβάλλει στην έναρξη και υλοποίηση σημαντικών έργων, προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή υλοποιούνται έργα αξίας 350 εκατ. ευρώ του ίδιου του υπουργείου, ενώ διαχειρίζεται άλλα έργα συνολικής αξίας 650 εκατ. ευρώ των υπόλοιπων Υπουργείων.

Πρόσθεσε πως ένα πρόβλημα που εντοπίζεται είναι η καθυστέρηση, παρόλη τη μεγάλη προσπάθεια, στην υλοποίηση μεγάλων έργων παρότι υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στο Υπουργείο, ενώ σε ό,τι αφορά το Τμήμα Δημοσίων Έργων το οποίο διαχειρίζεται και υλοποιεί σημαντικά έργα, σημείωσε πως υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις, καθώς και σημαντική έλλειψη προσωπικού.

Σημείωσε πως ένα σημείο που εντόπισε στην έκθεσή του ο Γενικός Ελεγκτής είναι η υπηρεσία και το σύστημα εσωτερικού ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, στο οποίο αν και αποτελεί πρότυπο για τα υπόλοιπα Υπουργεία, διαπιστώνεται τεράστια έλλειψη προσωπικού, η οποία θα πρέπει να καλυφθεί για τον εντοπισμό ατασθαλιών στην ανάπτυξη έργων υποδομής.

Τέλος, τόνισε πως η προετοιμασία εγγράφων για τις συμβάσεις πρέπει να προσεχθεί για την έγκαιρη προετοιμασία των μελλοντικών έργων ώστε να περιοριστούν μελλοντικές παρερμηνείες, ασάφειες, καθυστερήσεις και απώλειες εσόδων, όπως προκύπτουν από την υποβολή προσφυγών από τους διάφορους συμβαλλόμενους.

Σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις της κ. Χαραλαμπίδου ότι δημιουργείται πρόβλημα από τη μη επίδοση 60.000 προστίμων από το σύστημα φωτοεπισήμανσης, ο κ. Καρούσος είπε πως τα στοιχεία αυτά είναι λανθασμένα, καθώς από τα 105 χιλιάδες εξώδικα μέχρι σήμερα έχουν σταλεί 65 με 70 χιλιάδες, με τα υπόλοιπα να αναμένονται να σταλούν τις επόμενες μέρες, ενώ ένας αριθμός 10 χιλιάδων περίπου καταγραφών δεν αφορούν εξώδικα, αλλά ποδήλατα, ασθενοφόρα ή δοκιμαστικές καταγραφές. Προσέθεσε ότι η Επιτροπή Παραλαβής έχει δώσει την έγκριση για την μετάβαση στην πρώτη φάση του συστήματος, ενώ ετοιμάζονται τροποποιήσεις στη νομοθεσία για τη βελτίωση της αποδοτικότητας του συστήματος, όπως η ηλεκτρονική ενημέρωση του οδηγού.