Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ανδρέας Μαυρογιάννης

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης λέγοντας πως με την ΠΟΒΕΚ είναι στο ίδιο «χαράκωμα», μοιράζεται το ίδιο όραμα και την αντίληψη για το μέλλον του τόπου.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με την ηγεσία της ΠΟΒΕΚ, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι από όλες τις απόψεις «αυτός ο κλάδος πρέπει να αναγνωριστεί γι’ αυτό που είναι, να βοηθηθεί να διατηρήσει, ν’ ανεβάσει ακόμη περισσότερο τη θέση του και να καταξιωθεί ως εταίρος σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της οικονομίας και του τόπου».

Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε χέρι με χέρι προς αυτή την κατεύθυνση, κι αυτό είναι μια υπόσχεση, ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης γιατί, όπως είπε, τους ενώνει η αντίληψη για τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας, η ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας ζωής στον τόπο και η ανάγκη για επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων που ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο.

Η στενή σχέση με την ΠΟΒΕΚ θα ενδυναμωθεί και θα ενισχυθεί περεταίρω προς το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων του, είπε.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ, Γιώργος Ελληνίδης χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική την συνάντηση, αναφέροντας ότι βρήκαν πλήρη κατανόηση και σημείωσε πως ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι είναι δίπλα τους σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο ΓΓ ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης δήλωσε ότι έδωσαν υπόμνημα 20 προτάσεων στον κ. Μαυρογιάννη και υπήρξε συναντίληψη στις πλείστες εξ αυτών. Τόνισαν, είπε, ότι ο χαρακτηρισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως ραχοκοκαλιά της οικονομίας πρέπει να πάρει σάρκα και οστά με συγκεκριμένες προτάσεις και την υιοθέτηση τέτοιων μέτρων που ν’ ανταποκρίνονται σε αυτό τον χαρακτηρισμό.

Χρειάζεται θεσμική αναβάθμιση της ΠΟΒΕΚ και να προωθηθούν προγράμματα και μέτρα για ν’ αντέξουν τον ανταγωνισμό οι οικογενειακές επιχειρήσεις, πρόσθεσε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο κ. Μαυρογιάννης θα «εμβολιάσει» το εκλογικό του πρόγραμμα με τις δικές τους εισηγήσεις. Αργότερα, σε ανακοίνωσή της η ΠΟΒΕΚ έδωσε στην δημοσιότητα το υπόμνημα τις θέσεις της.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις δηλώσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι όλα όσα ανακοινώθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Στηρίζει και θα εφαρμόσει όλες τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόσθεσε, και θα επεξεργαστεί περαιτέρω μέτρα για την απάμβλυνση των συνεπειών.

«Η πράσινη μετάβαση είναι κάτι το οποίο πρέπει να αγαπούμε και να επιδιώκουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε με καινοτόμες ρυθμίσεις για να φτάσουμε τους στόχους που έθεσε η ΕΕ με κύριο γνώμονα και μέριμνα την ανάγκη να βελτιώσουμε την ποιότητα των ανθρώπων και να μην είναι έρμαια στις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης».