Τηλεόραση Ραδιόφωνο
9οι0

Με συγκίνηση αποχαιρετά το πανελλήνιο την Ειρήνη Παπά, που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών.

Η σπουδαία ηθοποιός «έφυγε» αφήνοντας πίσω της μία μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και έχοντας διαπρέψει τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό με ερμηνείες που έμειναν στην ιστορία.

Μεταξύ άλλων, η Ειρήνη Παπά είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στη Ρόδο.

Στη βασιλική πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο η ηθοποιός έλαμψε με το royal chic look της φορώντας ένα στράπλες ντραπέ λευκό φόρεμα με φουλάρι περασμένο στον λαιμό. Ένα ζευγάρι ψηλά γάντια συμπλήρωσαν το επίσημο λουκ της.

Στην πρεμιέρα είχε δώσει το «παρών» και η βασίλισσα Ελισάβετ, με τις δύο γυναίκες, που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, να έχουν μία σύντομη συνάντηση.

Στο σπάνιο στιγμιότυπο, βλέπουμε την Ειρήνη Παπά να υποκλίνεται και να λαμβάνει τα συγχαρητήρια της βασίλισσας. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1961.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ δίνει τα συγχαρητήρια της στην Ειρήνη Παπά μετά την βασιλική πρεμιέρα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», το 1961. Το φιλμ είχε γυριστεί στην Ελλάδα και ήταν μια από τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες στις οποίες είχε συμμετάσχει η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός», γράφει στην ανάρτησή της η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

9οι0

Πηγή: in.gr