Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπόθεση Θανάση

Το πόρισμα των ποινικών ανακριτών Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου αποσαφηνίζει εγκληματική ενέργεια, ως την αιτία θανάτου του στρατιώτη Θανάση Νικολάου, στα 26 του και πριν από δεκαεπτά χρόνια. 

Το πόρισμα 92 σελίδων παραδόθηκε το πρωί στον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και τις επόμενες μέρες θα μελετηθεί για να δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες στην Αστυνομία για τις περαιτέρω ενέργειες. 

Ποινική δίωξη για τέσσερις

Από το πόρισμα προκύπτει ότι οι ποινικοί ανακριτές εντοπίζουν ποινικές ευθύνες σε τέσσερα πρόσωπα, οι τρεις πρώην μέλη της Αστυνομίας και ένας πολίτης, οι οποίοι είχαν εμπλοκή στη διερεύνηση της υπόθεσης. 

Ερωτηματικά εγείρονται στο πόρισμα γύρω από δυο συγκεκριμένα σημεία, τα οποία στην ουσία δεν διερευνήθηκαν και οδήγησαν στη συγκάλυψη του εγκλήματος. 

πόρισμα Θανάση Νικολάου
πόρισμα Θανάση Νικολάου
πόρισμα Θανάση Νικολάου

Όπως δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας

Σήμερα συμπληρώθηκε ακόμη μια σελίδα στο δράμα του άτυχου στρατιώτη Θανάση Νικολάου. Μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε τον χρόνο 17 χρόνια πίσω για να μπορούσαμε να κάναμε να γινόταν η σωστή διερεύνηση όταν τα γεγονότα ήταν πρόσφατα. Το πόρισμα θα τύχει ενδελεχούς μελέτης από λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, θα αξιολογηθούν οι εισηγήσεις και θα ληφθούν οι αποφάσεις μέσα στα συνταγματικά πλαίσια της αρμοδιότητας του Γενικού Εισαγγελέα 

Μέσα στις 92 σελίδες του πορίσματος περιλαμβάνονται καταθέσεις από αστυνομικούς, στρατιωτικούς αλλά και πρώην στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούσαν το 2005 μαζί με τον άτυχο Θανάση. 

Με τον ποινικό ανακριτή, Σάββα Μάτσα να δηλώνει ότι

Μετά τη μελέτη ενός ογκώδους μαρτυρικού υλικού διαπιστώσαμε κάποια γεγονότα που προέκυψαν μετά και την εκταφή. Κάνουμε μερικές εισηγήσεις σχετικά με τη νέα διερεύνηση και καταλήγουμε σε ορισμένα συμπεράσματα 

Μόνα αν βρεθούν οι ένοχοι…

Η μητέρα του Θανάση Ανδριάνα Νικολάου, δηλώνει πως δικαίωση θα νιώσει μόνο όταν αποκαλυφθούν οι δράστες της δολοφονίας του γιου της. 

Παράλληλα τονίζει πως η ίδια δεν έχει παραλάβει το πόρισμα. 

Σας το λέω με πόνο ψυχής. Δεν έχουμε πάρει το πόρισμα το οποίο είχαμε ζητήσει επανειλημμένα με το δικηγόρο μας κύριο Λουκαίδη και το οποίο αναμέναμε να πάρουμε σήμερα με τον Γενικό Εισαγγελέα. Η δικαίωση θα έρθει με την αποκάλυψη και σύλληψη των δραστών. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη χωρίς αυτή την πράξη. Δεν θα τους έβρουν δεν υπάρχει δικαιοσύνη ούτε δικαίωση. Με όλον το σεβασμό στο πρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα . Τον σέβομαι τον εκτιμώ αφάνταστα για ότι έκανε για εμάς . Αλλά το πόρισμα δεν θα πάει μόνο στον Γενικό Εισαγγελέα, αλλά και στα χέρια όλων αυτών που συγκάλυπταν που έδιναν οδηγίες και συγκάλυπτα το έγκλημα 

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, το πόρισμα μπορεί να δοθεί στην οικογένεια μόνο από την Νομική Υπηρεσία και όχι από τους ποινικούς ανακριτές.
 

0=
]=-
0-
π[
-[
=-
0-