Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπόθεση Άννα Αριστοτέλους

Στον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα παραδόθηκε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα το πολυσυζητημένο πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη για τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της βοηθού της, κατά του Ανώτερου Αξιωματικού, Μιχάλη Κατσουνωτού. 

Ο κύριος Αιμιλιανίδης παρέδωσε πέντε box files στα οποία βρίσκονταν τόσο οι εισηγήσεις του όσο και το μαρτυρικό υλικό που συνέλεξε αυτές τις 87 μέρες όπου και διερευνούσε την υπόθεση μετά από τις οδηγίες που είχε λάβει στις 20 Ιουνίου από τον Γενικό Εισαγγελέα,  με όρους όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με την καταγγελία καθώς και σε σχέση με συναφή ζητήματα που σχετίζονται με όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν. 

Ο κύριος Αιμιλιανίδης φαίνεται να έχει λάβει περισσότερες από 60 καταθέσεις τόσο εντός όσο και εκτός των Κεντρικών Φυλακών αλλά και από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ). 

H αναφορά Σαββίδη

Λιτή η πρώτη αναφορά του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος αρκέστηκε στο ότι «το πόρισμα κ το μαρτυρικό υλικό θα αξιολογηθούν, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με τον παραπέρα χειρισμό της υπόθεσης».

Περαιτέρω εξελίξεις αναμένονται ωστόσο προσεχώς.

Ανακοίνωση από Στέφη Δράκου

Μόλις παραδόθηκε το πόρισμα, η κυρία Στέφη Δράκου ξεκαθάρισε το σκηνικό σε ότι αφορά το θέμα διαθεσιμότητας η οποία ολοκληρωνόταν σήμερα.

Όπως ανέφερε με την παράδοση του πορίσματος, οι λόγοι για τους οποίους ο αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα έχουν εκλείψει. Η Στέφη Δράκου αναμένει να τύχει ενημέρωσης από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αφού μελετήσει το πόρισμα ώστε να ενεργήσει και η ίδια ανάλογα. 

Πρώτη αντίδραση από Ανώτερο Αξιωματικό

Λίγο μετά την παράδοση του πορίσματος είχαμε την πρώτη αντίδραση από πλευράς Μιχάλη Κατσουνωτού. Με επιστολή ο δικηγόρος του Μόδεστος Πογιατζής κάνει λόγο για λαϊκά δικαστήρια και ασύστολα ψεύδη. 

Την ίδια ώρα ο Μιχάλης Κατσουνωτός αποφάσισε να απέχει οικειοθελώς των καθηκόντων του στη νευραλγική θέση όπου υπηρετεί λαμβάνοντας άδεια απουσίας εν αναμονή της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα και στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Όσα αναφέρει η επιστολή του δικηγόρου του ανώτερου Αξιωματικού:

δικηγόρος Κατσουνωτού
δικηγόρος Κατσουνωτού

 

δικηγόρος Κατσουνωτού
δικηγόρος Κατσουνωτού
δικηγόρος Κατσουνωτού

 

δικηγόρος Κατσουνωτού