Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σχολεία μαθητές

Προβληματισμούς και ανησυχίες εξέφρασαν οι οργανωμένοι γονείς ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, αφού υπάρχει μεγάλο χάσμα από τη Δημοτική στη Μέση Εκπαίδευση. 

«Στατιστικά το 13 τοις εκατό των μαθητών που προέρχεται από τη Δημοτική στη Μέση εντάσσονται στον αναλφαβητισμό. (4.08) Έπρεπε όσο αφορά τον αναλφαβητισμό να γίνεται έγκαιρη πρόληψη από την προ δημοτική εκπαίδευση ακόμα και στη συνέχεια στη δημοτική», ανέφερε ο Πρόεδρος Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.  

Μαθητές της πρώτης Γυμνασίου, δεν είναι σε θέση να διαβάσουν και να γράψουν, αφού για πολλούς λόγους δεν έλαβαν τα απαραίτητα εφόδια πριν την αποφοίτηση τους από το δημοτικό. Ενώ αρκετοί παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά, μαθησιακές δυσκολίες και χρειάζονται ειδική εκπαίδευση. 

Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παύλο Μυλωνά, να κάνει λόγο για την αναγκαιότητα ολικής αναδιάρθρωσης. 

«Έχουμε αποτύχει παταγωδώς. Το ότι κλείνουμε τρύπες και δίνουμε ασπιρίνες σε μια θανατηφόρα πορεία της Εκπαίδευσης, συμφωνούμε όλοι. Εάν απλώς θα κλείνουμε τρύπες θα συνεχίσουμε να συζητούμε τους εξαερισμούς, τους αντικαταστάτες το ένα το άλλο», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Παύλος Μυλωνάς. 

Στην συνεδρίαση αναφέρθηκε επίσης πως στα σχολεία υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις, αφού αρκετές αίθουσες διδασκαλίας είναι λυόμενα. 

«Τελευταία στιγμή αποθήκες μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας για τα παιδιά ειδικής εκπαίδευσης. Θεωρούμε τα παιδιά με αναπηρίας παιδιά ενός κατώτερου Θεού», σημείωσε ο Βουλευτής της ΕΣΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου.  

Οι γονείς επαναφέρουν την πρόταση για αξιολόγηση των μαθητών της έκτης Δημοτικού πριν πάνε στο Γυμνάσιο και εκεί και όπου εντοπίζονται φαινόμενα αναλφαβητισμού, οι μαθητές να επαναλαμβάνουν την τάξη.