Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αννα αριστοτελους καταγγελιες

Το κατώφλι της Νομικής Υπηρεσίας αναμένεται να περάσει νωρίς αύριο το πρωί ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, ο οποίος διορίστηκε για να διερευνήσει τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, σε βάρος ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, για διαφθορά. 

Το πόρισμα ολοκληρώθηκε σήμερα και με την παράδοση του ο Γενικός Εισαγγελέας θα το μελετήσει και θα αποφασίσει κατά πόσον προκύπτουν ή όχι ποινικά αδικήματα σε βάρος του αξιωματικού της Αστυνομίας 

«Κάποια πορίσματα τα οποία διερευνούνται μετά από οδηγίες του Γ.Ε από ποινικούς ανακριτές είναι διερεύνηση που αντί να γίνει από την αστυνομία για ευνόητους λόγους γίνεται από ποινικούς ανακριτές», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. 

Η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Αννα Αριστοτέλους προέβη σε καταγγελίες μέσω των δικηγόρων της στις 17 Ιουνίου, ενώ τρεις μέρες αργότερα έκανε και επίσημη καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα. 

Αύριο στο μεταξύ λήγει και η διαθεσιμότητα του αξιωματικού της Αστυνομίας και η υπουργός δημόσιας τάξης Στέφη Δράκου θα πρέπει να αποφασίσει εαν θα επιστρέψει ή όχι στα καθήκοντα του.